(advertorial)

Mirjam Schoots is met voormalig kantoorgenoot Martine Gunter een nieuw familierechtkantoor gestart: SchootsGunter Advocaten | Mediators. Beide zijn afkomstig van het kantoor De Boorder Schoots (dat inmiddels de naam De Boorder draagt).

Schoots en Gunter hebben allebei ruime kennis en ervaring op het gebied van complexe juridische en financiële scheidingen en zij werken in de basis vanuit de collaborative divorce gedachte. Een benadering waarbij zo min mogelijk verharding optreedt en de deelnemers met elkaar zoeken naar houdbare oplossingen.

Gunter: “In 2003 ben ik tijdens een uitwisseling naar Canada in aanraking gekomen met deze methode. Ik heb deze wijze van conflictoplossing toen uitvoerig onderzocht. Tijdens mijn werk als familierechtadvocaat hebben de uitkomsten hiervan aan de wieg gestaan van de overlegscheiding in Nederland. Ik wil graag vanuit dit kantoor aan de verdere ontwikkeling een bijdrage leveren.”
Het kantoor staat voor persoonlijke betrokkenheid, efficiëntie en doelmatigheid. De cliënt en afspraken waarmee hij of zij verder kan, staan centraal.

Schoots: “Ik heb eerder een familierechtkantoor opgericht dat uiteindelijk is uitgegroeid tot een kantoor met 15 advocaten. Met deze stap wil ik laten zien dat het hebben en uitbouwen van een toppositie in de markt ook mogelijk is als je als advocaat in klein verband werkt.”

SchootsGunter heeft recentelijk een nieuw kantoor betrokken in de Bottelarijstraat 199 te Amsterdam-Oost, het Cruquiushavengebied. Verder houdt het ook kantoor in Hilversum.