De kop van 2019 is er af!

In de koude wintermaanden blijven de meeste mensen liever binnen. Het kwik daalt, het weer is vies en binnen is het lekker warm. De Jonge Balie Amsterdam deelt die visie niet en is ook in het begin van 2019 weer actief! Hieronder treft u een korte terugblik naar de activiteiten van januari en februari 2019.

Nieuwjaarsborrel Jonge Balie Den Haag

Het bestuur van de Jonge Balie Amsterdam onderhoudt warme banden met andere lokale Jonge Balies in Nederland en België. Op 4 januari 2019 hield de Jonge Balie van Den Haag haar nieuwjaarsborrel bij Karaokebar Thai Princess in Den Haag. Onder het genot van een hapje en een drankje heeft het bestuur van de Jonge Balie Amsterdam haar beste zangkunsten laten horen; men was diep onder de indruk.

Jonge Balie Lezing 21 januari 2019

Op 21 januari 2019 hield de Jonge Balie haar eerste lezing van het jaar. Bij Roeivereniging De Amstel vertelde Marnix Holtzer (DLA Piper) aan de hand van recente rechtszaken en eigen ervaringen over aansprakelijkheid van commissarissen en andere toezichthouders. Een actueel onderwerp, want zowel in grote als kleine ondernemingen wordt steeds meer van een commissaris of toezichthouder gevraagd. De toenemende juridische complexiteit en de aandacht vanuit de maatschappij maakt dat het steeds belangrijker wordt om juridische risico’s in kaart te kunnen brengen. Wanneer zijn commissarissen daadwerkelijk aansprakelijk voor falend toezicht? En wat kunnen zij doen om zich te beschermen tegen mogelijke aansprakelijkheden? Deze vragen kwamen tijdens de lezing aan bod. Na de lezing hebben de leden van de Jonge Balie kunnen napraten tijdens de maandelijkse borrel.

Jonge Balie Nieuwjaarsfeest

Op donderdag 24 januari 2019 organiseerde de Jonge Balie haar jaarlijkse nieuwjaarsfeest. Dit keer vond het feest plaats bij Club Blue Ivy te Amsterdam. Ongeveer 250 leden hebben daar het glas geheven op een mooi en succesvol 2019! Het bestuur van de Jonge Balie Den Haag was ook aanwezig.

 

Jonge Balie Lezing in samenwerking met Young Patrons Circle

Een aantal keer per jaar organiseert de Jonge Balie een lezing met bevriende verenigingen of organisaties. Zo ook op 31 januari 2019, toen de Jonge Balie samen met de Young Patrons Circle een lezing heeft georganiseerd, gevolgd door de opera Porgy and Bess bij Nationale Opera & Ballet.

De opera Porgy and Bess is in 1935 gecomponeerd door de wereldberoemde George Gershwin. Een bijzonderheid van het werk is dat het een gemeenschap bestaande uit Afro-Amerikanen aan de rand van de samenleving centraal stelt, een groep die op deze manier voor het eerst een podium kreeg. Tijdens de lezing ging Flip Schüller (Prakken d’Oliveira) in op de juridische en maatschappelijke aspecten omtrent de asielprocedure voor kinderen (in het bijzonder de situatie rond de Armeense kinderen Lili en Howick).

Jonge Balie Pubquiz 7 februari 2019

De leden van de Jonge Balie konden op donderdag 7 februari 2019 hun parate kennis testen tijdens de Jonge Balie Pubquiz. Bij Café-Restaurant de Ebeling konden de leden hun tanden zetten in de lastige vragen van quizmaster Martijn. Uiteindelijk heeft het winnende team een mooie prijs gewonnen en was het weer een geslaagde avond.

Jonge Balie Skireis 13 tot en met 16 februari 2019

Van 13 tot en met 16 februari 2019 is de Jonge Balie met een groep jonge advocaten afgereisd naar de besneeuwde bergtoppen van Serfaus! Daar stond de deelnemers vier dagen met strakblauwe lucht, goede sneeuw en de beste après-ski van Oostenrijk te wachten. Het was een onvergetelijke reis!

Ter afsluiting: de blik vooruit!

Er komen drukke maanden aan voor de Jonge Balie en haar leden. Van werkbezoeken aan de Rechtbank Amsterdam tot het jaarlijkse Jonge Balie Bowlingtoernooi, bij de Jonge Balie geen gebrek een activiteiten!

Door: Thijs Verstraten, Voorzitter van de Jonge Balie te Amsterdam