ABB december 2016

Editie december 2016

 • De overredingskunst van een multitalent

  Interview met Willem Jebbink Advocaat, oud-muzikant, vogelkenner en betrokken medemens. Willem Jebbink is een man van vele talenten. Met negentien jaar in de strafrechtadvocatuur – eerst bij vooraanstaande kantoren en nu zijn eigen praktijk – deed hij tal van spraakmakende zaken (Volkert van der Graaf, Zwarte Piet, majesteitsschennis) en verkreeg …Lees verder »
 • Borrelpraat – In naam van de Soldaat van Oranje

  Voor deze rubriek reizen twee van onze redacteuren ditmaal zuidwaarts voorbij De Omval, om op uitnodiging van Advocaten van Oranje een borrel te genieten. Door Benjamin Bijl en Annemarie Roukema We worden opgewacht door een opgewekte Carel Erasmus, een van de twee oprichters van het kantoor en naar wij later …Lees verder »
 • Founders – SERVAAS Advocaten

  ‘De relatie moet helder en schoon zijn’ ‘Ser’ betekent liefde in het Armeens, de taal van het land waar oprichter Vigen Sarkisian is geboren en deels is getogen. Het is een kenmerkend woord voor SERVAAS Advocaten, want de warmte in kantoor is voelbaar voor een buitenstaander. Met passie en trots …Lees verder »
 • Lizette Vosman strijdt in India tegen slavernij: ‘Geven voelt goed’

  ‘Het lijkt onvoorstelbaar, maar momenteel zijn er meer slaven dan ooit in de wereldgeschiedenis’, zegt Lizette Vosman, oud-advocate bij Knoops advocaten, die sinds een jaar in India op eigen rekening werkt voor de International Justice Mission (IJM), de grootste anti-slavernij organisatie ter wereld. U kunt haar steunen dit belangrijke werk …Lees verder »
 • Bouwstenen – Gezond werkklimaat in een duurzame omgeving

  Het kantoor van Stibbe verhuisde onlangs naar de rand van het Beatrixpark aan het ­Beethovenplein, waar het een gloednieuw gebouw betrok dat werd ontworpen door ­architect Jo Coenen, bekend van de OBA. Wij spraken met Marcel Abbringh en Joop ­Janssen, beiden nauw betrokken bij de totstandkoming. De bouw was in …Lees verder »
 • De Stelling – Gewelddadige agent niet langer strafbaar?

  Met een wijziging in artikel 42 van het Wetboek van Strafrecht stelt minister Van der Steur voor de strafbaarheid van gewelddadige agenten, mits rechtmatig, wettelijk uit te sluiten. Is dat een goed idee? In de terugkeer van onze rubriek De Stelling buigen  advocaten  Geert-Jan Knoops, Thomas Felix en Alexander de …Lees verder »
 • Van de Deken – Brexit, what’s in it?

  Op 9 november jl. was het jaarlijks Praktizijnsdiner. Weer volgens de langzamerhand beproefde formule: eerst een seminar, dan de borrel en dan het diner. De opkomst was groot en de stemming als altijd uitstekend daar in The Grand in het centrum van de stad. Het is een traditie dat de …Lees verder »
 • Jonge Balie Amsterdam – Kerstborrel in aantocht

  Winter is coming. Zoveel is helder als ik naar buiten kijk en kale bomen en grote plassen zie. Dat betekent gelukkig voor de Jonge Balie veel leuks. Zo zullen we op 15 december a.s. bij de inmiddels legendarische Players onze kerstborrel houden, waar we het glas heffen op de komende …Lees verder »
 • Lawyers for Lawyers – Geweld tegen Colombiaanse advocaten verlamt rechtsgang

  Op het historische moment van het sluiten van het Colombiaanse vredesakkoord bezochten Wout Albers van Boogert & Haring Advocaten en Marit Balkema van Freshfields Bruckhaus Deringer LLP namens Lawyers for Lawyers het land met de Caravana Internacional de Juristas. Op verzoek van bedreigde Colombiaanse advocaten namen zij deel aan deze internationale delegatie van …Lees verder »
 • IN – Santosh Nandram

  Wanneer bent u beëdigd/wordt u beëdigd? Ik ben op 10 augustus 2016 beëdigd. Wat heeft u hiervoor gedaan? Ik ben begonnen bij Deloitte en daarna Ernst & Young. Vandaar uit heb ik de overstap gemaakt naar de Belastingdienst Amsterdam, waar ik acht jaar btw-inspecteur was, en verantwoordelijk voor het toezicht …Lees verder »
 • Out – Sophie Leloux

  Wanneer bent u beëdigd? Mei 2013. In welke rechtsgebieden heeft u zich gespecialiseerd? Financieeltoezichtrecht en privacyrecht. Welke zaak zal u het beste bijblijven? De eerste zes maanden bij De Brauw behandel je rechtsbijstandzaken in de Brauwerij. In een van die zaken heb ik een cliënt bijgestaan die onterecht door haar …Lees verder »
 • Mutaties Balie – december 2016

  Het ABB publiceert elk kwartaal een overzicht van de mutaties van de Balie. Dit bevat de namen van advocaten die op het tableau zijn gesteld, advocaten die van het tableau zijn geschrapt, overlijdensberichten en diverse adreswijzigingen. Het overzicht van december 2016 kunt u hier in de vorm van een pdf …Lees verder »