ABB juni 2015

ABB_juni_2015_cover
Editie juni 2015

 • Ludo Goossens: “Ik wilde anders naar de wereld kijken”

  Dit keer doet het Amsterdams Balie Bulletin iets ongebruikelijks: wij reizen buiten de stadsgrenzen om een onderwerp te belichten. We begeven ons naar Rijswijk, alwaar het kantoor van het Schadefonds Geweldsmisdrijven zich bevindt. Dit Schadefonds bestaat al sinds 1976 en is sindsdien in hoge mate geprofessionaliseerd. Per jaar worden er …Lees verder »
 • Borrelpraat: Stijl Advocaten

  Op de dag die iedereen tot twee jaar geleden Koninginnedag noemde is er een borrel op het kantoor bij Stijl advocaten. Hoewel hun kleur niet oranje maar rood is verwacht de afvaardiging van de redactie wel een hoop gezelligheid. De borrel is gepland, de mensen zijn opgetrommeld en het ontvangstcomité …Lees verder »
 • Liber Dock: “Een thuishaven van vernieuwing”

  Voor Founders 2.0 reizen we dit keer af naar het IJ. Vlakbij het hippe restaurant Fifteen en culturele hotspot Pakhuis de Zwijger maken wij kennis met de oprichters van Liber Dock: Marian van Eck en Boudewijn Kanen. Liber Dock richt zich volledig op arbeid, onderneming en medezeggenschap, oftewel een niche …Lees verder »
 • Strafrechtgame 2015: Van game naar fame?

  Op 8 en 9 mei 2015 vond alweer de 7e editie van de NVJSA Nationale Strafrechtgame plaats. Hierbij werd gestreden om de felbegeerde titel “Jonge Strafpleiter van het jaar 2015”. Twee zinderende dagen vol strijd én samenwerking tussen de strafrechtmeesters van de toekomst.Lees verder »
 • L4L Award voor Jorge Molano

  De L4L Award 2015 werd toegekend aan de ­Colombiaanse advocaat Jorge Molano. Het begeleidend seminar bij gastheer Nauta was gewijd aan artikel 18 van de Basic Principles on the Rule of Lawyers: ‘advocaten zullen niet worden vereenzelvigd met hun cliënt.’ Toch gebeurt het steeds vaker.  Je kunt het ook omdraaien, …Lees verder »
 • Ludovic Trarieux-prijs toegekend aan Saoedische advocaat Waleed Abu al-Khair

  Op 12 juni heeft de jury van de Ludovic Trarieux mensenrechtenprijs aangekondigd dat de prijs dit jaar wordt toegekend aan Waleed Abu al-Khair uit Saoedi-Arabië, die momenteel een gevangenisstraf van 15 jaar uitzit.Lees verder »
 • Balans of Boete?!

  VAN DE DEKEN Op 26 maart 2015 vond de goedbezochte Jaarvergadering van de Amsterdamse Orde van Advocaten plaats. Een uitgelezen mogelijkheid om de per 1 januari van dit jaar nieuw ingevoerde regelgeving (de ‘nieuwe’ Verordening op de Advocatuur, ook wel Voda) te testen bij de aanwezige advocaten. Of het lag …Lees verder »
 • Jaarvergadering van de Raad van de Orde 26 maart 2015

  Na de jaarvergadering van de Orde was het woord aan journalist en jurist mr. Folkert Jensma. Hij hield een onderhoudende inleiding over het onderwerp “Hoe advocaten in de rechtszaal kunnen uitglijden”.Lees verder »
 • Dekenprijs 2015

  Tijdens de jaarvergadering van de Amsterdamse Orde van Advocaten is op 26 maart de dekenprijs uitgereikt aan Pot c.s. Advocaten. De jaarlijkse dekenprijs wordt toegekend aan personen, niet noodzakelijkerwijs advocaten, die een bijzondere betekenis hebben voor de advocatuur, in het bijzonder de Amsterdamse advocaten.Lees verder »
 • Jonge Balie: Van de voorzitter

  De zomer is in aantocht! Terwijl de lente de natuur weer heeft ontwaakt, heeft ook binnen de Jonge Balie Amsterdam een aantal mooie ontwikkelingen plaatsgevonden.Lees verder »
 • Jonge Balie: verslag Justitia 2015

  Op 15 t/m 17 april 2015 heeft dit jaar weer Justitia plaatsgevonden. Dit keer was het thema “Advocatuur anno nu: topsport in toga”. Vier inspirerende sprekers hebben op het seminar toegelicht wat zij denken dat de hedendaagse advocaat ten tonele dient te brengen om zich te onderscheiden van de rest …Lees verder »
 • IN: mr. Lorentz Bults

  Wanneer bent u beëdigd? Ik ben voor de eerste keer beëdigd op 13 november 2006. Op 13 mei 2015 ben ik opnieuw beëdigd.Lees verder »
 • OUT: mr. Pim de Vos

  Wanneer bent u beëdigd? Ik ben beëdigd in april 1974, nadat ik in januari van dat jaar als jongen van 23 mocht beginnen bij het toenmalige Vorstman c.s. Advocaten, waar ik in 1978 compagnon mocht worden.Lees verder »
 • De stelling: Advocaten vervangen door computers?

  Computers worden zo snel slimmer dat ze, zodra ze in staat zullen zijn zichzelf op eigen kracht te verbeteren, ‘in de niet al te verre toekomst een reëel gevaar vormen’. ‘De ontwikkeling van volledige kunstmatige intelligentie kan het einde van het menselijk ras inluiden’. Deze opbeurende woorden komen van de vermaarde …Lees verder »