ABB december 2018

Editie december 2018

 • ‘De elite is vergeten het goede voorbeeld te geven’

  Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck waarschuwt voor gemakzucht Op de Zuidas ontdekte Sander Schimmelpenninck dat de advocatuur niets voor hem is. Hij leerde meer van zijn tijd als uitbater van een pizzatent in de Pijp. Sinds november 2016 is hij hoofdredacteur van het zakenblad Quote en hard op weg een Bekende Nederlander …Verder lezen »
 • Lawyers for lawyers – ‘De advocaten in Colombia rekenen echt op ons’

  Juristen terug van indrukwekkende Caravana Doordrenkt met indrukken, emotioneel geraakt maar vooral geïnspireerd door de bevlogenheid en moed van de mensen die zij hebben ontmoet, zijn Ron Rosenhart en Wout Albers teruggekeerd uit Colombia. Tekst: Lawyers for Lawyers/ Johan van Uffelen Als vertegenwoordigers van Lawyers for Lawyers namen de beide …Verder lezen »
 • Borrelpraat – ‘Het is een unicum dat alle drank is opgegaan’

  Dankzij redactiegenoot Nick van den Hoek waren wij uitgenodigd om de herfstborrel van Jaeger Advocaten-Belastingkundigen bij te wonen. Tout fiscaal-juridisch Amsterdam leek aanwezig te zijn. Natuurlijk werd er ook Jaegermeister ­geschonken en de bubbels vloeiden rijkelijk. Tekst: Quirine van Voorst en Victor van Campen Bij aankomst was vanaf de overkant …Verder lezen »
 • The Founders – ‘Als het waait dan ga ik surfen’

  Vier advocaten die plezier hebben in wat ze doen en doen waar ze plezier in hebben, dat is de indruk die het bezoek aan de advocaten van LOYR heeft achtergelaten. LOYR is opgericht in 2016 door Floris Havelaar, Jasper van Mens en Zabih Etemadi en staat cliënten bij op het …Verder lezen »
 • Leven na de advocatuur – ‘Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf’

  Judith Noordzij was drie jaar advocaat op de Zuidas toen ze bezweek onder de werkdruk en de spanning. Na een burn-out begon ze een nieuw leven als coach van millennials die problemen hebben met de steeds toenemende ­prestatiedruk en prikkels van social media. ‘Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf’. …Verder lezen »
 • Actualiteiten – Stand van zaken debat gefinancierde rechtsbijstand

  Wie juridisch advies of bijstand nodig heeft in een procedure en geen advocaat of mediator kan betalen, is aangewezen op de gesubsidieerde rechtsbijstand. Recente ontwikkelingen in het debat over van overheidswege gefinancierde rechtshulp zetten de uitvoering hiervan onder druk. Wie echter probeert de laatste stand van zaken te vinden, stuit …Verder lezen »
 • Bouwstenen – Een tikje eigenzinnig

  Voor de Bouwstenen-rubriek een bezoek aan Ovidius Law in het pand ‘The Bell’, het voormalig Rijks Magazijn van Kleding uit 1874 en ooit kantoor van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD). De drie enthousiaste oprichters van Ovidius, Jessica Niezen, Bram de Haas van Dorsser en Sjoerd van der Velde, zijn goed voorbereid …Verder lezen »
 • Specialisatievereniging – Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers (LANGZS)

  De Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers (LANGZS) is in 2007 opgericht om de positie van het slachtoffer in het strafproces te verbeteren. Sindsdien zijn er aanzienlijke resultaten geboekt. Bekend voorbeeld daarvan is de uitbreiding van het spreekrecht voor slachtoffers in 2016. Toch valt er volgens LANGZS nog …Verder lezen »
 • ‘De CAO is zeker ook een instrument voor werkgevers’

  Lezing Niels Jansen bij Jonge Balie Amsterdam over het afnemende draagvlak van vakbonden Tijdens de Jonge Balie lezing van 25 oktober 2018 sprak Niels Jansen, universitair docent arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam, over overgang van onderneming en ontslag van werknemers op grond van eto-redenen (economisch, technische en organisatorische redenen). …Verder lezen »
 • IN – Annette de Bruijne

  Wanneer bent u beëdigd? Ik ben op 22 augustus 2018 beëdigd als advocaat. Wat heeft u hiervoor gedaan? Op dat moment werkte ik al bijna een jaar als officier van justitie in opleiding in Rotterdam. In het kader van die opleiding loop ik momenteel een half jaar stage als advocaat …Verder lezen »
 • OUT – Elske Hylkema

  Wanneer bent u beëdigd? In 2010. In welke rechtsgebieden heeft u zich gespecialiseerd? In het ondernemingsrecht. De afgelopen jaren heb ik ook focus gehad op de regulatory praktijk. Welke zaak zal u het beste bijblijven? Er zijn veel zaken die je bijblijven en elke zaak heeft weer iets unieks. In …Verder lezen »
 • Mutaties Balie – december 2018

  Het ABB publiceert elk kwartaal een overzicht van de mutaties van de Balie. Dit bevat de namen van advocaten die op het tableau zijn gesteld, advocaten die van het tableau zijn geschrapt, overlijdensberichten en diverse adreswijzigingen. Het overzicht van december 2018 kunt u hier in de vorm van een pdf …Verder lezen »