ABB juni 2016

cover-juni-2016-200px
Editie juni 2016

 • Bart Stapert: ‘Er zijn geen simpele antwoorden’

  Advocaat Bart Stapert staat terdoodveroordeelden bij Als advocaat gespecialiseerd in doodstrafzaken wordt Bart Stapert veelal door het ministerie van Buitenlandse Zaken ingeschakeld wanneer er een Nederlander in het buitenland de kans loopt ter dood te worden veroordeeld of dit al is. In dit soort zaken gaan de juridische weg en …Lees verder »
 • Borrelpraat: Palthe Oberman

  Huiselijk en gezellig Op uitnodiging van Palthe Oberman mag de redactie van het ABB dit keer aanschuiven bij de wekelijkse vrijdagmiddagborrel. Aangekomen in de uitbundig groene achtertuin van het kantoor in Oud-Zuid, worden de wijnglazen direct gevuld en gaat het dienblad met haring rond. Een meer dan zonnig welkom bij …Lees verder »
 • Founders: Kiliç Advocatuur

  ‘In al onze medewerkers schuilt idealisme’ Op een prachtige locatie aan de Prinsengracht bezoekt de redactie voor deze editie van Founders Kiliç Advocatuur. Het kantoor is met name gefocust op het regulier vreemdelingenrecht. Kiliç Advocatuur is de redactie opgevallen vanwege het grote aantal mbo- en hbo-studentstagiaires. Oprichtster Fadime Kiliç verwelkomt …Lees verder »
 • Wat betekenen de Panama Papers voor advocaten?

  Reagerend op vragen uit de Tweede Kamer gaven de minister van Justitie en de staatssecretaris van Financiën aan dat er voorlopig geen behoefte bestaat aan een breed onderzoek onder advocaten naar hun betrokkenheid bij constructies als in de gewraakte Panama Papers. Maar wat niet is kan komen. Tekst: Soeradj Ramsanjhal …Lees verder »
 • Special: Jurisprudentie Wet Werk en Zekerheid 2015

  In deze special worden de highlights in de jurisprudentie besproken die de nieuwe Wet Werk en Zekerheid heeft voortgebracht. De doelstelling van de wetgever was het ontslagrecht sneller, goedkoper en eerlijker te maken. De eerste jurisprudentie biedt enig inzicht  of deze doelstelling wordt gerealiseerd. Tekst: Annemarie Roukema Inmiddels is ruim …Lees verder »
 • Bouwstenen: Lexence in ‘De Schoen’

  Down to earth-kantoor voelt zich thuis in stijlicoon Een grande entree net ten westen van de Amsterdamse Zuidas, dat is wat je kan verwachten wanneer je bij het nieuwe kantoor van Lexence aankomt. Op 4 januari 2016 verhuisde Lexence officieel naar een van de meest besproken gebouwen van de stad: …Lees verder »
 • Lawyers for Lawyers: Four Freedoms Awards voor oprichter Syrian Center for Media and Free Speech

  ‘Wie opkomt voor mensenrechten in Syrië betaalt een zware prijs’ Jurist en journalist Mazen Darwish begeleidde L4L tijdens waarnemingsmissies naar rechtszaken tegen advocaten in Damascus. In 2012 werd hij zelf opgepakt. Drie jaar bracht hij door in de gevangenissen van Assad. Onlangs kwam hij vrij, nu woont hij in Berlijn …Lees verder »
 • Van de Deken – Codex Digitalis, wat een feest

  Op 11, 12 en 13 mei jl. werd in Amsterdam weer het traditionele Justitia gevierd. Het laatste stukje werkweek voor het Pinsterweekend dus, maar dat had geen negatieve invloed op het aantal deelnemers. Er waren opvallend veel buitenlandse gasten, van noord naar zuid, uit Antwerpen, Brussel, Parijs en Barcelona. Het …Lees verder »
 • Havendiners brengen Zuidas aan tafel met vluchtelingen

  Sponsors gezocht voor menselijke warmte Vanaf september 2015 wordt het oude Huis van Bewaring in de Havenstraat gebruikt als noodopvang voor vluchtelingen. Zij komen voornamelijk uit Syrië, Irak en Eritrea. Om de vluchtelingen enige afleiding te bezorgen organiseert de Stichting Havenstraat sinds november 2015 met steun van Zuidas-kantoren wekelijks een …Lees verder »
 • Jonge Balie Amsterdam – Zomersport

  Waar de meeste mensen gedurende de winter liever lui onder een dekentje op de bank kruipen, galmt het mantra ‘sport, sport, sport’ sinds de start van de lente èn met de zomer in het vooruitzicht steeds luider door de wandelgangen. Die sportieve insteek blijft niet beperkt tot voetbal- of hockeyveld, …Lees verder »
 • IN – Mr. Jorg Werner

  Wanneer wordt u beëdigd? Ik word op 8 juni 2016 beëdigd. Wat heeft u hiervoor gedaan? Ik heb de afgelopen jaren bij Defence for Children gewerkt als juridisch adviseur kinderrechten & migratie. Een functie met veel variatie. Mijn hoofdtaak bestond uit het geven van advies op de kinderrechtenhelpdesk; ik heb …Lees verder »
 • OUT – Mr. Marleen van Beckhoven

  Wanneer bent u beëdigd? Vrij kort na het afronden van mijn masters aan de Universiteit Maastricht ben ik in augustus 2012 beëdigd bij de rechtbank Amsterdam. In welke rechtsgebieden heeft u zich gespecialiseerd? Bij Jahae Advocaten (en vanaf april 2015 bij JahaeRaymakers) heb ik mij met name bezig gehouden met …Lees verder »
 • Mutaties Balie – juni 2016

  Het ABB publiceert elk kwartaal een overzicht van de mutaties van de Balie. Dit bevat de namen van advocaten die op het tableau zijn gesteld, advocaten die van het tableau zijn geschrapt, overlijdensberichten en diverse adreswijzigingen. Het overzicht van juni 2016 kunt u hier in de vorm van een pdf …Lees verder »