Boontje Advocaten

Bij Boontje Advocaten weten ze wat borrelen is. Het nieuwe jaar wordt klinkend ingeluid met een overvloed aan champagne en speciaal voor de gelegenheid is een discobol aangeschaft.

Tekst: Noor Cuppen en Luce Smithuijsen

De borrel bij het niche arbeidsrechtkantoor begint om 5 uur, en als de ABB-redactieleden om half zes aankomen is het feest al in volle gang. Er klinken hitjes uit de indrukwekkende speaker, overal staan schalen met chips en de champagne vloeit rijkelijk. De borrel is drukbezocht, zeker voor een donderdag. De stemming zit er goed in.
De redactieleden worden enthousiast ontvangen en gelijk aan het hele team voorgesteld. Zelden voelde een borrelpraatborrel als zo’n warm bad. Maar één aanwezige is nog wel het meest blij dat we er zijn. Edith Molemans, managing director bij Boontje, heeft jaren geleden de rubriek Borrelpraat bedacht toen zij nog deel uitmaakte van de redactie. Deze gezellige borrel hebben we dus eigenlijk aan haar te danken. Ook bij Boontje kan zij haar creativiteit goed kwijt: we laten ons vertellen dat Edith regelmatig thema’s bedenkt voor de borrels bij Boontje, zoals een silent disco party afgelopen kerst.

En gezellig is het écht. Er wordt volop gekletst met elkaar én met de redactieleden. Glazen worden vlijtig bijgevuld en de airfryer piept regelmatig – het teken dat een verse lading snacks klaar is om uit te delen. De playlist is uitstekend (en komt óók uit de koker van Edith, horen wij later!) en wij kunnen onze oren niet geloven als we horen dat er een karaokemachine van de buren is geleend. Helaas blijken de microfoons niet te werken, maar wij vinden dat Boontje voor dit briljante idee zeker een A for effort verdient. Bovendien blijken de microfoons helemaal niet nodig om keihard Hazes mee te zingen.

Op het aanrecht, naast de airfryer, prijkt een discobol. Al draaiend werpt deze vrolijke kleurtjes de ruimte in. ‘Die hebben we speciaal voor jullie gekocht’, wordt ons verteld, ‘maar morgen gaat hij terug, want hij hapert’. Wij zijn ontroerd door dit feestelijke gebaar en hopen dat de bol mag blijven ondanks zijn imperfecties.

Broccoli-bitterbal
Over imperfecte bollen gesproken: het enige negatieve puntje dat wij kunnen noemen is toch echt de broccoli-bitterbal. Zelfs ons vegetarische redactielid had hierbij haar bedenkingen. Wij hebben ons laten vertellen dat het een eenmalig experiment was – geen teken van slechte smaak, dus.

Rond de klok van acht wordt een lading pizza’s besteld, met de vraag of de redactie mee wil eten. Wij slaan dit gulle aanbod af, maar een ding weten we zeker: het bleef nog lang feest op de Boelelaan.