ABB maart 2016

ABB_maart_2016_cover_200px
Editie maart  2016

 • Hester Uhlenbroek: ‘Ik geloof in focus’

  Hester Uhlenbroek ruilde advocatuur in voor mediation Op haar 60ste besloot Hester Uhlenbroek een carrièreswitch te maken. Na 35 jaar advocatuur bij Boekel De Nerée startte zij in 2015 als mediator bij ReulingSchutte. Wat dreef haar? We spreken Uhlenbroek over haar huidige vak, haar veelzijdige cv en de veranderingen in …Lees verder »
 • Lawyers for Lawyers – Thailand, land van de glimlach?

  Thailand, het land van de glimlach. Helaas is de mensenrechtensituatie sinds de militaire staatsgreep in mei 2014 zodanig verslechterd dat het lachen een groot deel van de Thaise bevolking is vergaan. De regerende Nationale Raad voor Vrede en Orde verbood vreedzame openbare bijeenkomsten, criminaliseerde vrijheid van meningsuiting en arresteerde honderden …Lees verder »
 • Borrelpraat – Rutgers & Posch aan de gracht

  Vanwege een late afzegging van een ander kantoor moest de redactie op korte termijn op zoek naar een alternatieve borrel. Rutgers & Posch bleek, op de valreep, zo goed en flexibel ons bij hun wekelijkse vrijdagmiddagborrel uit te nodigen. Geen extra poespas of anders dan anders, nee, Rutgers & Posch …Lees verder »
 • Founders – Linklaters

  Het beste van twee werelden Met de door bezoekers weleens als Spartaans ervaren kantoorlunches met broodjes en melk zouden de Britse wortels van Linklaters makkelijk over het hoofd kunnen worden gezien. Toch was er in de begindagen van de Amsterdamse vestiging niet eens een Nederlands wetboek voor handen in het …Lees verder »
 • Actueel – Strafrechtadvocaten teweer tegen nieuwe regels vergoedingen bij verhoor

  De advocaat bij het politieverhoor Op 1 maart 2016 was het zo ver. De regels die het mogelijk maken advocaten aanwezig te laten zijn bij een politieverhoor traden in werking. Op het eerste gezicht lijkt dit een positieve ontwikkeling: uitbreiding van de rechten van de verdachte en voor de advocaat …Lees verder »
 • Bouwstenen – Prakken d’Oliveira in Tropenmuseum

  In de nieuwe rubriek Bouwstenen besteedt het ABB voortaan in elke editie aandacht aan bijzondere gebouwen of locaties waar advocaten zich gevestigd hebben. De première is aan Prakken d’Oliveira en dat is een mooie aftrap met de oogstrelende nieuwe behuizing van dit kantoor in een van de vleugels van het …Lees verder »
 • Security – Geheimhoudingsplicht geldt ook digitaal

  Tips van Bits of Freedom voor veilige communicatie met cliënten Digitale communicatie is ook voor advocaten gemeengoed. Ondanks dat wij een van de weinige beroepsgroepen zijn die nog met regelmaat de fax gebruiken, zijn ook binnen de balie communicatiemiddelen als e-mail, whatsapp en skype gemeengoed geworden. Maar hoe veilig is …Lees verder »
 • Van de Deken – De regels van het spel of de knikkers

  Op het moment dat ik deze column moet afronden wordt het debat binnen en over de wereld van de advocatuur in Nederland helaas gedomineerd door financiële kwesties. Het meest spoedeisend is het debat over de rechtsbijstand door een advocaat al bij het eerste politieverhoor. Die verplichte rechtsbijstand gaat per 1 …Lees verder »
 • Jonge Balie Amsterdam – Op naar de lente

  Voor zover er sprake is geweest van een winter in Nederland, is die inmiddels alweer (bijna) over. Het is gelukkig weer licht als we ’s morgens naar kantoor vertrekken en – als het werk het toelaat – zelfs ook als we ’s avonds weer van kantoor weggaan. Een wereld van …Lees verder »
 • IN – De gebroeders Clemens en Manuel Lokin

  Wanneer zijn jullie beëdigd? Wij zijn samen beëdigd op 24 februari 2016. Clemens om 18.14 en Manuel (pas) om 18.15 uur. Wat hebben jullie hiervoor gedaan? Manuel: ‘Net als mijn zussen en broertjes heb ik in Utrecht gestudeerd (alleen mijn zusje koos direct voor Amsterdam). Een stage bij de Hoge …Lees verder »
 • OUT – Atty Vogelzang – Seegers en Lebouille

  Wanneer bent u beëdigd? ‘In 1995, na 25 jaar in loondienst te hebben gewerkt in een ziekenhuis, bij een universiteit (waar ik tegelijkertijd de avond-weekendopleiding rechten deed), bij een vakorganisatie en bij een mediaorganisatie’. In welke rechtsgebieden heeft u zich gespecialiseerd? ‘Letselschade (vooral als gevolg van medische fouten) en medisch …Lees verder »
 • Mutaties Balie – maart 2016

  Het ABB publiceert elk kwartaal een overzicht van de mutaties van de Balie. Dit bevat de namen van advocaten die op het tableau zijn gesteld, advocaten die van het tableau zijn geschrapt, overlijdensberichten en diverse adreswijzigingen. Het overzicht van maart 2016 kunt u hier in de vorm van een pdf …Lees verder »