ABB maart 2017

Editie maart 2017

 • ‘Wederzijds begrip is van wezenlijk belang’

  Politiewoordvoerder Ellie Lust over het belang van diversiteit Ze is een politievrouw in hart en nieren, al dertig jaar lang. Als woordvoerder van de Amsterdamse politie streeft Ellie Lust naar een goede verstandhouding tussen ­politie en advocatuur. Beginnende advocaten zouden meer stage kunnen lopen bij de politie. In dit interview …Verder lezen »
 • ‘Ontspanning is belangrijk’

  Borrelpraat bij De Boorder Schoots In het prachtige pand aan de Oranje Nassaulaan worden wij warm ontvangen door Elzeline van Herk, een van de partners van De Boorder Schoots. De Boorder Schoots is een nichekantoor dat high end-klanten bedient binnen het familierecht. Tekst: Quirine des Tombe en Yvette Kouwenberg Voordat …Verder lezen »
 • ‘Toegevoegde waarde, daar doe je het voor’

  VESPER Advocaten Nog geen jaar oud is de praktijk voor ondernemingsrecht en financieel recht VESPER. Het kantoor deed niets aan marketing, maar bloeit alsof de vier partners nooit in een andere setting hebben gewerkt. Juist de onderlinge verschillen geven de potentie van een sterk merk. Tekst: Annemarie Roukema Op de …Verder lezen »
 • ‘Wetgever heeft hopeloze achterstand op de praktijk’

  Cannabisadvocaat Maurice Veldman over de Wet gesloten coffeeshopketen Met de Wet gesloten coffeeshopketen maakte de Tweede Kamer verleden maand een historische stap richting uitbreiding van het gedoogbeleid voor cannabis. Mr. Maurice Veldman, specialist in cannabiszaken, over de juridische, politieke en economische implicaties van dit wetsvoorstel. Tekst: René Zwaap Al twintig …Verder lezen »
 • De juridische kieswijzer

  Maar liefst 28 politieke partijen doen mee met de verkiezingen van 15 maart 2017. Er zijn veel nieuwkomers, zoals Artikel 1 en Geen Peil. Ook bekende Amsterdamse advocaten maakten de stap naar de politiek: Peter Plasman met de partij voor de Niet-Stemmers en Theo Hiddema staat op de lijst van …Verder lezen »
 • ‘Je uiterlijk is niet de essentie van wie je bent of wat je voelt’

  Isaac van Raab van Canstein blij met Transgenderwet Met de inwerkingtreding van de Transgenderwet op 1 juni 2014 werd de procedure voor de verandering van de sekse in de geboorteakte aanzienlijk vereenvoudigd. Het ABB sprak met Jonkheer mr. Isaac van Raab van Canstein, ervaringsdeskundige. ‘Je kan best zowel advocaat als …Verder lezen »
 • Van de Deken – de werkgever als Don Quichot

  Wie in deze politieke hoogtijdagen even wil ontspannen kan ik de brief d.d. 17 januari 2017 van de Staatssecretaris van Financiën aan de Tweede Kamer van harte aanbevelen. Dertien pagina’s maar liefst, kenmerk 2017-0000009651, betreft de aanpak van belastingontduiking. Dat aanpak van belastingontduiking een serieus goed is ga ik niet …Verder lezen »
 • Jonge Balie Amsterdam – Bowlen en diepzee

  Inmiddels is al bijna de helft van het verenigingsjaar voorbij. We kijken als bestuur terug op zeer geslaagde evenementen, maar gelukkig is er ook nog veel om ons op te verheugen. Wat bowlen en de diepzee met elkaar te maken hebben, wordt duidelijk op 9 maart. Dan organiseert onze bowlingcommissie, …Verder lezen »
 • IN – Mayumi Takahashi

  Wanneer bent u beëdigd/wordt u beëdigd? 22 februari 2017. Wat heeft u hiervoor gedaan? Ik kom uit Japan en ben naar Nederland gekomen toen ik 28 jaar oud was. In Japan werkte ik bij verschillende bedrijven. Toen ik in Nederland kwam, wilde ik eerst studeren om een goede basis te …Verder lezen »
 • OUT – Tessa Bakker

  Wanneer bent u beëdigd? Op 8 november 2011. In welke rechtsgebieden heeft u zich gespecialiseerd? Het arbeidsrecht en ook 1,5 jaar procesrecht, met name de beroepsaansprakelijkheidspraktijk. Welke zaak zal u het beste bijblijven? Ik heb veel zaken gedaan die mij zullen bijblijven.  Zo heeft een werkgever een keer vlak voordat  …Verder lezen »
 • Mutaties Balie maart 2017

  Het ABB publiceert elk kwartaal een overzicht van de mutaties van de Balie. Dit bevat de namen van advocaten die op het tableau zijn gesteld, advocaten die van het tableau zijn geschrapt, overlijdensberichten en diverse adreswijzigingen. Het overzicht van maart 2017 kunt u hier in de vorm van een pdf …Verder lezen »