Foto Margie voor nij NY stukje, is nieuwe rubriek

Even kennismaken: Van de Amsterdamse grachten naar New Amsterdamse skyscrapers

Het voelt toch een beetje vreemd. Alles is ingepakt en we zijn klaar voor een nieuw avontuur. Zeven maanden naar een andere stad om te wonen en te werken. Naar een wereldstad die ooit New Amsterdam heette, NY!

Mijn verloofde en ik hadden de mogelijkheid om voor een bepaalde periode naar het buitenland te vertrekken al meerdere malen besproken. Beiden werkzaam als advocaat – hij voor De Brauw en ik voor Rutgers&Posch – was het relatief snel geregeld. Mijn verloofde zal voor De Brauw New York gaan werken en ik zal via Rutgers&Posch stage gaan lopen bij twee verschillende Amerikaanse advocatenkantoren!

Thuis is alles opgeruimd en de dossiers op werk zijn afgerond dan wel tussen collega’s verdeeld. Nog een laatste keer fiets ik over de grachten naar kantoor. Nu ik weet dat ik bijna wegga beleef ik de hele stad ineens veel intenser. Fietsend door het mooie Vondelpark langs het Rijksmuseum zo de grachtengordel op. Wat wonen we toch op een geweldige plek!

Alsof er in NY niets te koop is, vertrekken we met 5 koffers gevuld met kleding, schoenen, tassen, allerhande elektronisch apparatuur en allerlei (verzorgings)producten naar de States. Ik weet nu al dat we (lees: ik) veel te veel hebben meegenomen, maar het bleek toch lastig kiezen. Met behulp van vacuümzakken konden er wat extra dikke truien en sportoutfits in de koffers. Want ja, het kan erg koud worden in New York en wie wil er nou niet dagelijks hardlopen in Central Park? Verder heb ik oordoppen (vanwege alle sirenes), parodontax tandpasta (paradontax hebben ze waarschijnlijk ècht niet in NY), “mijn” favoriete shampoo (no way dat ze dit product in NY hebben) en nog wat andere overbodige spullen in onze koffers gepropt. Ik heb zelfs op het punt gestaan om mijn favoriete wasmiddel in te pakken. Maar dat ging me te toch ver (OK, eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de koffers te vol zaten).

En dan is het zo ver. We vliegen naar NY! Nog even was er lichtelijke stress dat we onze vlucht niet zouden halen. We vertrokken al rijkelijk laat omdat Schiphol toch heel dichtbij is en je anders maar op het vliegveld zit te wachten. Daar kregen we spijt van toen we files zagen op weg naar Schiphol. Heel veel files. Mijn familie belde dat ze wellicht niet op tijd waren om ons uit te zwaaien en dat ze mensen met koffers langs de snelweg zagen rennen. Oeps. Daar zaten we dan met onze 5 koffers. Gelukkig hadden we een zeer behendige taxichauffeur die via allerlei binnenwegen de files kon omzeilen. Vlucht gehaald en de reis kan beginnen!

Ik kan niet wachten om te arriveren in ons appartement in NY en daar gedurende een aantal maanden een nieuwe periode van mijn leven te beginnen. Ik zal hierover de komende maanden in het ABB vertellen en jullie zoveel mogelijk een inkijkje geven in ons leven in NY.

Ik hoop dat jullie plezier zullen beleven aan mijn verhalen en tips over NY zijn zeer welkom!

Groeten, Margie Breugem