Op 29 september vond de eerste lezing van het verenigingsjaar plaats in de prachtige ambiance van de Industrieele Groote Club aan de Dam. Prof. Hoyng sprak over de wereld van de intellectuele eigendom, die voerde van het Van Gend en Loos-arrest tot aan de binnenkant van zijn toga – een mooie start van het jaar!

Van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 oktober vond de Anglo Dutch Exchange plaats, een uitwisseling tussen Nederlandse en Engelse advocaten die dit jaar zijn 50-jarig jubileum viert. In Amsterdam hebben de Engelse advocaten een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum, De Breij Evers Boon organiseerde een quiz over de verschillen tussen Nederlands en Engels recht, werd er uitgebreid gedineerd bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen en uitgebreid nageborreld bij Café Spargo. Daarnaast stonden op het programma o.a. een bezoek aan de rechtbank Rotterdam en een rondleiding bij de Hoge Raad verzorgd door mr. Maarten Feteris, president van de Hoge Raad. Over twee jaar zal de Anglo Dutch Exchange in Londen plaatsvinden – wij kijken er nu al naar uit!

Op donderdag 20 oktober zal de Amerikaanse advocaat Jerry Buting (bekend van de Netflix-serie Making a Murderer) bij ons te gast zijn in een interactieve lezing naar het College Tour-format. 50 leden zullen de gelegenheid krijgen om hun prangende vragen te stellen aan de advocaat die de tweemaal (onterecht?) veroordeelde Steven Avery op indrukwekkende wijze verdedigde. Het belooft een bijzondere avond te worden!

Door: Tjerk Sigterman