Deze editie besluiten wij voor de rubriek ­Borrelpraat van de gebaande paden af te wijken en nu eens geen advocatenkantoor aan te doen. In plaats daarvan bezoekt de ABB-redactie de Jonge Balie Zomerborrel van 25 juli jl.

Tekst: Nick van den Hoek, Juliette Daniels, Barbara van der Veen en Yvette Kouwenberg.
Foto’s: Barbara van der Veen en Nick van den Hoek.

De borrel vindt plaats bij Waterkant. Een populaire locatie, want de opkomst is ondanks de vakantieperiode hoog. Met maar liefst 37 graden bevinden we ons in tropische sferen. Bijna alle advocaten zijn in korte broek of in andere zomerse outfit. Een advocaat vertelt: ‘Na een marathonvergadering van negen uur op kantoor heb ik mijn pak met das snel omgewisseld voor een korte broek en slippers. Wat een verademing, maar het is nog steeds behoorlijk warm.’

Gelukkig zorgen de frisse Biri’s van brouwerij het IJ voor verkoeling. Sommigen slepen zelfs een hele emmer Biri’s aan om de hitte wat beter aan te kunnen. Tussen het zuchten en steunen door over de ongekend hoge temperatuur wordt er toch ook nog enthousiast genetwerkt en naarmate de avond vordert worden de vertrouwde ‘kantoorgroepjes’ verlaten en mengt het gezelschap zich meer.

Op de achtergrond klinkt een gezellig deuntje en de snacks komen goed door (al hebben sommige redacteuren deze gemist). De bootjes die langs de waterkant varen geven een leuk uitzicht. Kortom: we vermaken ons uitstekend. JB-voorzitter Thijs Verstraten verkondigt met enige trots dat de Zomerborrel het heetste JB-evenement van het jaar is!