Ruimte voor ludieke initiatieven

Een uitnodiging voor een borrel op een dakterras in Amsterdam-Noord, dat slaat de ABB-redactie niet af. Gelukkig zat op de desbetreffende avond het weer ook nog eens mee, zodat de noodzakelijke reis met het pontje een heerlijke start van een gezellige avond bleek.

Tekst: Tessa Bakker, Lara Smeets en Annelies van Ochten

De Roos advocatuur bevindt zich op dit moment op de één na bovenste laag van een verzamelpand waarin meerdere bedrijven gevestigd zijn. Op de bovenste verdieping – bereikbaar met een steile trap waar naaldhakken gevaarlijk in verdwijnen – bevindt zich een professionele kantine (met kok!) met aangrenzend dakterras. De redactie had haar oog al snel op de die week bezorgde lounge-set laten vallen. Helaas vond de borrel aan de andere kant van het zonovergoten terras plaats, zodat we het echte lounge-gevoel zijn misgelopen. Maar ook zonder ons te laten zakken in de diepe kussens was het genieten van het weidse uitzicht over de noordzijde van onze stad.

1603-borrel1

Op korte termijn zal het kantoor zich verplaatsen naar een vergelijkbaar nieuw gebouwd pand, aan de achterzijde van het huidige gebouw. Daar zullen de zeven advocaten, drie juridisch medewerkers en de algemeen directeur tezamen met het door De Roos opgezette Legalloyd een hele verdieping voor zichzelf hebben. Niet slecht voor een kantoor dat pas in 2011 is gestart. Alleen jammer van dat dakterras, al mogen ze daar gelukkig nog gewoon gebruik van blijven maken, verzuchtten de aanwezige advocaten.

1603-borrel2

Al snel is duidelijk dat er bij De Roos advocatuur weliswaar hard gewerkt wordt, maar dat voor persoonlijke ontwikkeling en het hebben van een goede balans tussen werk en privé veel ruimte wordt geboden. Niet alleen zijn er voor iedere werknemer ‘zit-sta-bureaus’ aangeschaft en werkt iedereen maximaal vier dagen, ook is er ruimte voor ludieke initiatieven. Zo is mr. Sander Kooijman oprichter van de Zee-As, een werkplek aan het strand van Zandvoort. Ook wel de eerste ‘workation’-locatie van Nederland genoemd.

Zandvoort
De medewerkers van De Roos streven er naar een dag per week af te reizen naar Zandvoort om echt even goed op de dossiers te focussen alvorens aan het einde van de dag weer vol energie naar Amsterdam terug te keren. Voor Kooijman overigens de perfecte gelegenheid zijn geliefde hobby kite-surfen te beoefenen. Hij was dan ook niet aanwezig op de zonnige borrel – waar helaas diverse advocaten schitterden door afwezigheid – maar dat werd goedgemaakt door de grote opkomst van de uitgenodigde medewerkers van de andere bedrijven uit het pand. Die hadden echter voornamelijk de focus op de aanwezige happen, zodat de interactie met de redactie wat te wensen overliet.

1603-borrel3

Een heuse dj-set en de gekoelde dranken zorgden voor een goede sfeer die ook hangt in het kantoor van De Roos waar de redactie werd rondgeleid. Die ruimte ademde de slogan van het kantoor: Snel, ambitieus en integer zonder gewichtig te doen. Dat gewicht sleepten wij na een aantal uurtjes mee de trap af, de kok kon tevreden naar huis.

ABB_september_2016.indd