Deze keer zijn we uitgenodigd door AD Advocaten. Op de standaard borreltijd – vrijdagmiddag – openen de deuren tot de borrellocatie, het eigen kantoor op de Roemer Visscherstraat in de Vondelbuurt. We maken haast, want er is bij de uitnodiging ook direct een eindtijd medegedeeld. Mmm, hoe zit dat? Nou ja, eerst maar eens naar binnen.

Tekst: Marloes van den Eeckhout en Lara Smeets

Bij binnenkomst valt als eerste de kleur van de vloerbedekking op. Het is een wollig felrood tapijt. Het moet je smaak zijn, maar het brengt wel meteen een bepaalde sfeer met zich mee. Een goede sfeer dan welteverstaan, althans voor de borrel waar we voor komen. De borrel zelf vindt plaats in de vergaderzaal van kantoor. Een mooie ruimte met een grote tafel waar iedereen netjes omheen staat.


Vis uit Volendam
Op tafel staat koude vis, nog onaangetast. Maar al snel worden er toastjes gesmeerd en krijgt het ABB van alles toegestopt. De vis komt uit Volendam en smaakt zeer naar behoren! Op de vraag of er een speciale reden is voor vis uit Volendam komt niet echt een specifiek antwoord anders dan dat het lekker is. Eigenlijk is dat ook reden genoeg. Ze doen hier niet zo moeilijk.

Maar de vis moet uiteraard kunnen zwemmen. Het bier en de wijn liggen gekoeld. Echt gretig krijgt de drank geen aftrek. Er wordt genoten van een drankje, maar iedereen houdt het uiterst netjes. Dit is opmerkelijk, want zo her en der worden er best wilde verhalen verteld. De borrels van AD Advocaten blijven namelijk niet beperkt tot de nette vergaderzaal. De favoriete plek bij uitstek blijkt de Bastille te zijn. Na de vraag ‘welke Bastille? ’, werd er zeer vreemd opgekeken. Er is er toch maar één?! Dat klopt, er is maar een echte, althans dat vinden ze hier. Het Leidseplein ligt dan ook niet ver van kantoor en er wordt enthousiast verteld dat ze er vanavond ook heen gaan! Eerst is er een nieuwjaarsdiner. Aha, dat verklaart het nette gedrag wat betreft alcoholconsumptie, hetgeen al niet helemaal te rijmen viel met de Bastille-verhalen. Het verklaart ook direct de eindtijd voor deze borrel. Helaas voor ons.

Rondleiding
Tijdens de borrel krijgen we nog een rondleiding. De tour gaat door mooie kamers, een topplekje op zolder (net alsof je in een schip zit!), een ietwat verontrustend kamertje voor de twee stagiairs, over paars tapijt (ja, paars en rood) en langs een schilderij met de vier partners erop. Het schilderij laat een gezellige bende in de stijl van de dikke dames zien, waardoor het uiteindelijke oordeel luidt dat ze bij AD Advocaten best van een feestje houden.


Langzaamaan druppelen er meer mensen binnen. De founding partners schuiven aan en men maakt zich op voor het Italiaanse diner. Later op avond stuurt AD ons nog een appje. De Bastille blijkt wederom gehaald. Netjes!