Voor deze rubriek reizen twee van onze redacteuren ditmaal zuidwaarts voorbij De Omval, om op uitnodiging van Advocaten van Oranje een borrel te genieten.

Door Benjamin Bijl en Annemarie Roukema

We worden opgewacht door een opgewekte Carel Erasmus, een van de twee oprichters van het kantoor en naar wij later begrijpen ook de naamgever. Als wij het pand betreden zijn we onder de indruk van de frisse en industriële look. Dit hadden we niet verwacht toen we ons naar deze locatie begaven! De look en feel beloven veel goeds voor deze editie van borrelpraat! Advocaten van Oranje is een ‘tweepitter’, twee ondernemende advocaten en een student-stagiaire. Irma van der Vorst en Carel Erasmus startten het kantoor in 2015, vanuit hun passie voor het ondernemerschap. Beiden zijn zij op latere leeftijd de advocatuur ingerold en waren ze in het bedrijfsleven, in de industrie respectievelijk de accountancy, door de wol geverfd. Nadat ze beiden de stage hadden afgerond, was het tijd voor een volgende stap, weer terug naar het ondernemerschap.

borrelpraat__beoordeling_oranje1V.l.n.r.: Irma van der Vorst, Nathalie Rodriguez, Carel Erasmus, Benjamin Bijl, Annemarie Roukema.

Bij binnenkomst op de begane grond laat Carel ons eerst aan de linkerzijde het restaurant zien en aan de rechterzijde een lounge met een pooltafel. Het oogt allemaal zakelijk en gezellig tegelijk, en er wordt hoog opgegeven over het biologische eten in het restaurant! In het restaurant ontmoeten de vele ondernemers elkaar en drinkt men zo nu en dan een (georganiseerde) borrel. Wij begrijpen dat het een bedrijfsverzamelgebouw is, waar Advocaten van Oranje (nog) het enige advocatenkantoor is. Ergens verrassend, omdat het pand heel geschikt is voor deze tak van sport. Wij vervolgen onze weg naar de tweede verdieping waar we worden opgewacht door Irma en Nathalie en een goedgevulde borreltafel.

Na een kort voorstelrondje gingen we al snel de diepte in, natuurlijk over de advocatuur maar vooral ook alles daarvoor en daarnaast. Het grote voordeel van een petit comité is dat gesprekken echt persoonlijk worden en de borrelplank nooit ver weg hoeft te zijn. De wijn vloeit rijkelijk en wij komen veel te weten over de achtergrond van deze interessante advocaten en de keuze voor een eigen kantoor. De naam van het kantoor komt vanzelfsprekend ook aan de orde. Deze heeft alles te maken met Carels passie voor de Soldaat van Oranje. In 2005 en 2007 bezocht Carel Erik Hazelhoff Roelfzema op Hawaii, om vervolgens een documentaire te maken en zelfs een boek over hem te schrijven. De bewondering voor de Soldaat van Oranje heeft alles te maken met de kernwaarden die naar het oordeel van Carel hierin verwoven zijn: vechten voor hetgeen je in gelooft, doorzettingsvermogen en creativiteit. Irma is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en doet heel diverse zaken op dit gebied. Carel zit meer aan de ondernemingsrechtelijke kant van het spectrum en houdt zich daarnaast graag bezig met intellectueel eigendomsrecht. Het enthousiasme wanneer over het kantoor gepraat wordt is aanstekelijk, beiden zijn ontzettend begeisterd door het ondernemerschap in de advocatuur en hetgeen zij samen aan het opbouwen zijn. Of er groei is beoogd? Jazeker, nog dezelfde week komt er weer een kandidaat die wellicht kan aansluiten. Er is ruimte op kantoor en qua praktijk wordt het inmiddels noodzaak om op een zeker moment te groeien. Op dit moment zoekt het kantoor zelfs concreet naar een gelijkgestemde advocaat om het team te versterken. Het doel is uitgroeien tot 15 a 20 advocaten.

Rond 21.30 uur ronden we af. Carel neemt deze gelegenheid te baat om, onder verwijzing naar zijn passie, ons een exemplaar van zijn boek aan te bieden. Wij zijn hier ontzettend blij mee! Heel erg leuk dat wij hier mochten borrelen, op deze unieke locatie met twee enorme enthousiastelingen. Heel veel dank aan Carel en Irma voor de hartelijke ontvangst en gezelligheid!

borrelpraat__beoordeling_oranje2