Na ruim twee jaar corona-misère mogen we ein-de-lijk weer los met de rubriek Borrelpraat. Zo blij als een stel koeien in de lentewei schoof de redactie van het ABB aan bij de borrel van LOYR (spreek uit als “Lawyer”) op het zonovergoten terras van The Lobby Fizeaustraat, vlak bij het Amstelstation.

Door: Nick van den Hoek & Diederik Palstra

De locatie blijkt goed gekozen. Anders dan bij stamkroeg Café Vrijdag aan de Amsteldijk is het bij The Lobby gezellig druk in plaats van té druk. En hoewel Ajax de avond ervoor landskampioen is geworden, zit het team van LOYR er fris bij. Slechts een enkel teamlid ontbreekt. Eerst drinken we een glaasje water, terwijl rustig de wijnkaart wordt bestudeerd en enkele biertjes worden besteld. De sfeer is gemoedelijk. De Loyerista’s voelen zich duidelijk bij elkaar op hun gemak en nemen elkaar niet te serieus. Het kantoor is een paar jaar geleden gestart door Jasper van Mens, Zabih Etemadi en Floris Havelaar. Daarna hebben zich Babs Dubois, Hannah Brenninkmeijer en Manita Hamberg zich  aangesloten en is het kantoor verder gegroeid met Chris de Moor en Martine Kuipers. Het kantoor heeft een focus op ondernemingsrecht in brede zin, vastgoedrecht, arbeidsrecht, privacyrecht, IE/IT-recht en sportrecht. De aangesloten advocaten hebben hun sporen verdiend bij andere grote of middelgrote kantoren. Binnen LOYR voelen zij allen meer vrijheid en onafhankelijkheid dan deze kantoren hen konden bieden. Met als resultaat dat zij op hun eigen wijze en met veel werkplezier hun praktijken voeren.

Qua borrelhappen hebben we niks te klagen. Integendeel. Hoewel de bitterballen volgens sommigen net te kort in het vet hebben gelegen, is de smaak zeer boven het gemiddelde. Na twee rondes ‘bruin fruit’, wordt het aanbod zowaar nog enigszins culinair – met Spaanse pepers en  verschillende flammküchen, waaronder één  met peer en gorgonzola. Yum!

Dat het kantoor niet uit veel jonkies bestaat wordt duidelijk als de borrel na ongeveer twee uur op zijn einde loopt. Kinderen, echtgenoten en ontplofte huizen wachten. De eerste post-covid Borrelpraat-borrel was ontspannen en meer dan geslaagd.