Ook de tweede editie van borrelpraat van 2022 was een blij uitje voor de redactie. Op een prachtige zomerdag borrelde Maverick Advocaten na afloop van de film ‘Top Gun: Maverick’ in het prachtige Tuschinski Theater met ongeveer 300 genodigden. Naast de medewerkers en zakelijke relaties van het kantoor en hun ‘aanhang’ was ook de ABB-redactie van de partij.

Tekst: Hannah Brenninkmeijer & Jeroen Wendelgelst

Foto: Geert Snoeijer

Het advocatenkantoor had alle genodigden voorafgaand aan de borrel getrakteerd op een bezoekje aan deze film in zaal 1. Maverick Advocaten is een boutique kantoor met 17 medewerkers, waarvan 10 advocaten. Het kantoor richt zich vooral op het mededingingsrecht. Diederik Schrijvershof, één van de partners en oprichters van het kantoor: “Al sinds de oprichting van ons kantoor in 2013 wordt onze naam door veel mensen geassocieerd met die van de hoofdpersoon in de eerste Top Gun-film uit 1986, gespeeld door Tom Cruise, hoewel dat nooit onze bedoeling was. Toen de nieuwe Top Gun-film Maverick in 2020 uit zou komen, kwam bij ons direct het idee op al onze relaties voor een feestelijke première in Tuschinski uit te nodigen. Door corona is dat twee jaar uitgesteld, maar we zijn heel blij dat het nu toch door kon gaan.”

Foto’s: Hannah Brenninkmeijer

Draaiorgel

Bij aankomst bij Tuschinski stond een draaiorgel liedjes uit de originele Top Gun soundtrack te spelen. De partners van Maverick ontvingen alle genodigden persoonlijk, gekleed in een onberispelijke smoking. Bij binnenkomst werden alle genodigden hartelijk ontvangen met drank en popcorn (met Maverick logo). Voordat de film Top Gun: Maverick startte, werden de genodigden getrakteerd op een voorfilmpje van Maverick zelf. Daarin was te zien hoe de mannen van Maverick de stad Amsterdam waren rondgegaan met hetzelfde draaiorgel dat bij de ingang van Tuschinski stond en daarmee zelf geld collecteerden met de ouderwetse schudbakjes. Volgens eigen zeggen om de film en borrel te bekostigen en de film te promoten. De eigenaar van het draaiorgel complimenteerde de collectanten in de film met hun grote opbrengst. Na afloop van de film beklommen organisatoren Diederik Schrijvershof en Martijn van de Hel van Maverick het podium en grapten dat ze blij waren dat hun kantoornaam zo vaak goed was uitgesproken in de film en nodigden de gasten uit voor de borrel.

Foto: Nilla Berretty-van Loenen

Net op tijd

Na afloop van de film vertelde Diederik ons in de foyer dat hij in de vitrines van Pathé de mondkapjes met het logo van Pathé had zien liggen en dat hij – zeker gelet op de aanhoudende berichten over een nieuwe Covid-golf – het gevoel had net op tijd met deze borrel te zijn. Diederik vertelde ook dat Martijn en hij vanaf het moment dat ze wisten dat de film zou uitkomen, hun zinnen op Tuschinski hadden gezet. Het kantoor van Pathé is in hetzelfde pand gevestigd als Maverick. “Hierdoor hadden wij het tegen de verwachting in vrij snel geregeld”, aldus Diederik. Voor Maverick was hiermee een droomlocatie een feit.

Foto: Nilla Berretty-van Loenen

Ook vertelde Diederik ons over een eerdere stunt die zij kort na hun verhuizing hadden uitgehaald. Hoewel het kantoor in dezelfde straat was verhuisd, hebben ze deze verhuizing met vliegtuigjes boven de Zuidas bevestigd met de tekst: “Maverick requesting flyby: we zijn verhuisd: ga naar maverick-law.com”. Daarna werd Diederik door één van de vele gasten van de borrel in beslag genomen. Een gezellige borrel volgde die nog tot in de late uurtjes duurde.

Beoordeling

Locatie:
Tuschinski blijft een locatie met allure.

Kwaliteit bier en wijn:
Bier was goed, wijn niet geproefd.

Kwaliteit happen:
Goed, grote schalen gingen rond.

Aanwezigheid:
Alle kantoorgenoten waren aanwezig en werden bedankt in de speech (waarvoor een spiekbriefje nodig was 😉).

Gezelligheid:
Een drukke en goed bezochte borrel.