Hammerstein Advocaten

Slechts weinig kantoren nemen de moeite om de redactie van het ABB speciaal uit te nodigen voor hun vrijdagmiddagborrel. Hammerstein Advocaten deed dat wel, en dat bleek de voorbode van een mooie avond in een zeer goed geoutilleerde kantoorbar. Ook advocaten van buiten schoven aan.

Tekst: Benjamin Bijl

Het kantoor van Hammerstein ligt in de bekende ‘Gouden Bocht’. Wij verzamelen ons met vier redacteuren sterk voor het kantoorpand, dat van binnen even statig als van buiten blijkt. Eerst krijgen we een rondleiding door het ronduit prachtige kantoor van de bekende advocaat, die er zelf helaas niet bij kan zijn. Het is zonder twijfel een van de mooiere kantoren die wij hebben bezocht. Iedere kamer is even smaakvol en chique ingericht. Vol jaloezie op de hier werkende advocaten lopen wij door naar de achterkant van het pand waar wij een reeds begonnen borrel aantreffen. Rijen van flessen van bekende Gin-merken, hapjes, een grote groep kantoorgenoten (met das): er is duidelijk uitgepakt.

V.l.n.r.: Benjamin Bijl (ABB), Joris Jas (juridisch medewerker), Enes Dedeic (juridisch medewerker), Sebastian de Bruijn (juridisch medewerker), Kay Roderburg (advocaat), Martijn Goedhart (advocaat), Marcus Wester (juridisch medewerker), Michael Berndsen (advocaat Meijers Canatan) en Koen Spee (Hammerstein).

De kantoorbar voelt aan als een gezellige bruine kroeg. Naast kerstversiering hangen er foto’s, posters en krantenartikelen die te maken hebben met het kantoor en/of de oprichter. In het midden staat een mooie houten bar met daarachter een indrukwekkende drankcollectie. Vanuit de bar kan via een deur de tuin worden bereikt. Hier zien wij een Green Egg barbecue staan die in de zomer tijdens de borrel dikwijls wordt aangestoken. Het is wederom jaloersmakend.

Gastvrije sfeer
Klaarblijkelijk kunnen ook mensen van buiten het kantoor hier worden ontmoet. We spreken verschillende (groepjes) mensen voordat we de eerste Hammerstein-advocaat treffen. Er blijken dikwijls andere advocaten(kantoren) en kennissen te worden uitgenodigd om in de goed uitgeruste bar een borrel te komen drinken. Zo is recentelijk ook de dertigste verjaardag van een kantoorgenoot hier gevierd.

De borrel kenmerkt de open, gastvrije sfeer die het kantoor kent. Het kantoor telt vijf advocaten, vier juridisch medewerkers en een office manager, maar het aantal borrelaars reikt tot boven de twintig. Eerder roemden wij kantoren met een ‘volledige opkomst’, dus dit is extra speciaal. Er wordt ons verteld dat naast de redactie van het ABB, twee advocatenkantoren, een aantal studenten, familieleden en vrienden van kantoorgenoten zijn uitgenodigd dan wel voor de gezelligheid aanschuiven.

De kantoorbar van Hammerstein is een bar die ongetwijfeld veel mooie momenten heeft gekend. De joie de vivre die het kantoor uitstraalt werkt ook zeker door in de borrelbar. De advocaten van Hammerstein laten helaas niets los als we hen vragen naar de echt smeuïge verhalen. De glimlach op de gezichten na het horen van die vraag zegt echter genoeg. De borrel vordert en het is een bijzonder gezellige avond. We genieten nog even met volle ‘teugen’ voordat de bel gaat en de laatste ronde wordt ingezet. Het is immers Amsterdam Dance Event, dus een groot gedeelte van de aanwezigen zal het feest elders voortzetten.