De laatste Borrelpraat was al een tijd geleden, des te groter was het genoegen om te kunnen borrelen bij de moeder der borrelpraat-borrels: de reünie van de ABB-redactie die tussen 2005 en 2012 de inhoud van het ABB verzorgde.

Tekst: Maria Pereira e.a.

Op deze foto: Aike Kamphuis, Jolanda de Groot, Marten Renes, Adrie van de Streek, Bernd van Kooten, Job Nijssen, Ellen Verkooijen, Loes van Kooten, Anita Nijboer, Maria Pereira, Pepijn van Zaal, Edith Molemans, Yna Heslinga.

Op een doordeweekse avond belden we aan bij een statig pand aan de Weesperzijde waar voorheen een brandweerkazerne in zat. Al een aantal jaren zit hier het waanzinnig mooie kantoor van HJ Advocaten & Mediators, mede opgericht door oud-redacteur Loes van Kooten. Oud-redacteur Bernd van Kooten* deed de deur open en leidde ons langs een bakstenen muur en hoge lichte kamers naar een grote houten tafel vol met borrelhappen.

De borrel was geen klassieke kantoorborrel maar een reünie van ABB-redacteuren die al veel redactievergaderingen met elkaar hadden geborreld en dat was te merken: hoewel de meeste elkaar al jaren niet hadden gezien, werden er direct veel verhalen uitgewisseld. Soms uit de oude doos, maar ook over carrière switches sinds het vertrek uit de ABB-redactie.

De meesten van ons bleken nog steeds in de juridische wereld te werken, maar wel in de zeer verschillende hoedanigheden: van bedrijfsjurist tot directeur bij een betalingstelling, van beleidsadviseur circulaire economie tot het geven van trainingen over AI. Het blijkt maar weer: met een basis als advocaat tevens ABB-redacteur kun je later overal terecht.


Na een paar (0.0) biertjes en wijntjes verdwenen steeds meer oud-redacteurs in de kelder. Dit kwam niet door openstaand kelderluik, maar had te maken met een tennistafel en de competitieve aard van onze oud-redacteuren. Een spontaan toernooi vond vervolgens plaats volgens het format ‘rond de tafel’. Voor wie hier niet bekend mee is, het concept is simpel. Zorg dat je zo lang mogelijk om de tennistafel blijft cirkelen, hoe langer je over blijft hoe meer punten je kan verdienen. Ondanks de verlengingen en nieuwe aanwas van deelnemers bleek keer op keer dat oud-redacteur Ellen Verkooijen de winnaar was. Zij kreeg dan ook de enige echte Pingpong-bokaal overhandigd. Na deze geslaagde borrel zal zeker weer een reünie volgen.


*Voor de oplettende lezer: redactievergaderingen leiden niet alleen tot geweldige artikelen maar ook tot relaties, de eerste ABB-baby’s gaan inmiddels al naar de middelbare school.

Lijkt het je ook leuk om als redacteur een bijdrage te leveren aan het ABB? Neem dan contact op!