Een ‘Spring Break Party’ borrel bovenin de nieuwe North Tower van het Atrium, daar laten de redactieleden van het ABB zich graag voor uitnodigen. Na eindelijk de juiste lift omhoog te hebben gevonden, kwamen we aan bij Hogan Lovells op de 9e verdieping en troffen een feestelijk tafereel aan.

Tekst: Juliette Daniels, Mayk Koria en Benjamin Bijl

Opgeblazen krokodillen, flamingo’s en palmbomen. Pina coladas, slingers en exotische hapjes. De feestcommissie bij Hogan Lovells heeft uitgepakt bij het verzorgen van de vrijdagmiddagborrel. Tijdens de borrel werd ons verteld dat men bij Hogan Lovells de goede gewoonte heeft om iedere drie maanden een themaborrel te organiseren. Zo werden heldenverhalen verteld over de vorige themaborrel in de eetruimte van Hogan Lovells, waarin een heus laser game-decor was opgericht en men in camouflageoutfit of dierenpak verkleed moest.

De (eigen!) kok die normaal het eten voor de advocaten van Hogan Lovells maakt, verzorgde de hapjes tijdens de borrel. Hij verdient zeker een eervolle vermelding in deze rubriek door de mini-hamburgers, mini-hotdogs, vegahapjes en andere lekkernijen. Inside-ABB weetje: doorgaans zorgen de redactieleden dat zij niet op een lege maag bij een borrel verschijnen om de voor de hand liggende redenen. Dit keer hadden we liever een legere maag gehad.

We worden rond 18.15 uur ontvangen door Petra den Boer van de feestcommissie. De borrel vindt plaats in een grote open ruimte die doorgaans als lunch-, diner- en presentatieruimte wordt gebruikt. Hogan Lovells heeft er bewust voor gekozen om een dergelijke ruimte inpandig te realiseren. Zo hebben de ongeveer vijftig advocaten die over drie verschillende verdiepingen en verscheidene secties zijn verdeeld toch een centrale ontmoetingsplek. Leuke bijkomstigheid is dat de ruimte, hoewel wat groot, goed geschikt is voor het geven van themaborrels.


De borrel is goed bezocht, maar door de grootte van de ruimte lijkt het niet druk. Dit wordt goed opgevangen door het vullen van de ruimte door een beerpong-tafel, maar het kan niet het beeld van verschillende, afgezonderde groepjes maskeren. Dit doet echter niet af aan de sfeer en de drukte van de borrel. Duidelijk is dat men het goed naar de zin heeft en als wij om 21.00 uur de borrel verlaten, lijkt het nog net zo druk als bij onze binnenkomst. Men geeft dus niet alleen voor de vorm acte de présence, klaarblijkelijk vinden de advocaten van Hogan Lovells het gezellig met elkaar.

Suikerspinmachine
Ook werden wij getrakteerd op heerlijke suikerspinnen die in een handomdraai werden gemaakt met de suikerspinmachine van kantoor. Een extra aangename bijkomstigheid is dat de geur van gekarameliseerde suiker de ruimte vulde. Helaas heeft de suikerspinmachine de borrel niet overleefd omdat een redactielid te veel suiker had gebruikt. We zien de rekening graag tegemoet.
We sluiten af met onze complimenten aan de feestcommissie voor het organiseren van een geslaagde themaborrel. Dat veel kantoren na het lezen van deze rubriek hier een voorbeeld aan mogen nemen. En dan natuurlijk de ABB-redactie voor die themaborrels uitnodigen.