Met de vakantieperiode achter de rug organiseerde Van Campen Liem een borrel buiten kantoor voor de medewerkers. Locatie op een herfstige donderdagavond aan het einde van september was het terras van Vondelpark 3 in het Vondelpark. Een redacteur van het ABB, die ook werkzaam is bij Van Campen Liem, was daarbij aanwezig en doet daarvan verslag – zo objectief mogelijk, maar met behoud van carrièreperspectief.  

Tekst: Diederik Palstra

Aan het begin van de borrel schijnt de zon nog tussen de wolken door. Herfstbladeren waaien al over het terras, maar de temperatuur buiten is nog prima. Normaal gesproken is er elke vrijdagavond een borrel in het kantoor van Van Campen Liem zelf, maar zo nu en dan wil men ook wel eens de horeca buiten kantoor met een bezoek vereren. Het is op deze herfstavond vrij druk op het terras van Vondelpark 3, wat met het goede weer te maken zal hebben. Er is een flink aantal kantoorgenoten van Van Campen Liem bij de borrel aanwezig en er heerst een goede sfeer. Er wordt druk gepraat en veel gelachen – ondanks het feit dat het vaak even duurt voordat het personeel van Vondelpark 3 met het bier doorkomt.

Van Campen Liem is in 2012 gestart door zo’n 25 voormalige partners en medewerkers van Baker & McKenzie. In de jaren daarna breidde het kantoor zich snel uit tot de huidige omvang van 52 medewerkers in Amsterdam en 39 medewerkers in Luxemburg. Van Campen Liem is een kantoor dat zich vooral richt op het ondernemingsrecht en in het bijzonder op private equity. Het kantoor bestaat uit advocaten, notarissen en fiscalisten.

Qua borrelhappen wordt er goed voor de medewerkers gezorgd. Zo worden er in een grote hoeveelheid rechthoekige pizza’s aangeleverd die zeer gevarieerd en ook wel innovatief (bietjes op de pizza!) zijn samengesteld. Na twee uur begint de avond te vallen op het terras van Vondelpark 3 en verlaat uw ABB redacteur de borrel. Hij is daarmee echter wel een van de eersten. De borrel blijkt daarna nog tot in de kleine uurtjes te zijn voortgezet door de jongere medewerkers van het kantoor.