Een grote delegatie van de ABB-redactie trotseerde de ijzige kou van begin januari en bezocht de borrel van advocatenkantoor Florent. Florent is gevestigd in NoMA (North of Mahler), een ­modern kantoorgebouw op de Zuidas. Onder het genot van een drankje en met weids uitzicht leerden wij het team beter kennen.

Tekst: Mayk Koria, Juliëtte Daniels, Quirine van Voorst en Victor van Campen

Rond een uur of zes worden wij op de benedenverdieping van het gebouw verwelkomd door Hester van Woudenberg, een van de advocaten van Florent. Eenmaal door de poortjes en omhoog met de lift, betreden wij een van de ruime, heldere verdiepingen van het kantoor. Wat direct opvalt is de moderne kantoorinrichting en de vele kunstwerken aan de muren. Daarnaast heerst er een open sfeer door het glas dat is gebruikt om ruimtes te scheiden. De borrel wordt gehouden rond een bartafel die zich bevindt aan de rand van de ruimte die als kantine wordt gebruikt. Door de grote ramen zien wij het terras, dat wij vanwege de winterse omstandigheden (deze keer) niet betreden. Op de bar staan nootjes, bitterballen, chips en schalen met sushi: vooral dat laatste is een aangename verrassing na een lange werkdag.

Kantoor-cabaret
Bart Jan Hermans, een van de advocaten van het kantoor, vertelt ons dat het kantoor kort geleden het nieuwe jaar inluidde met een lunch in Haarlem, een kantoor-cabaret (hard doch rechtvaardig) en, voor de liefhebbers, een bezoek aan de Blauwe Engel. Het zal geen verbazing wekken dat het kantoor zich dicht bij het hart van de Zuidas bevindt. Ons bezoek aan de borrel van Florent had overigens niet uitgesteld moeten worden: een week later vertrekt een grote groep van het kantoor op de jaarlijkse skireis naar Kaprun, zo vertelt Bart Jan ons. Zo te horen heeft het kantoor de sociale activiteiten goed op orde.
Florent bestaat sinds 2017 en is ontstaan uit een samenvoeging van advocaten die eerder werkzaam waren bij de advocatenkantoren Höcker en Blix. Het begon allemaal toen Hanneke De Coninck-Smolders (BLIX) en Kees van de Meent (Höcker) benoemd werden als curator in het faillissement van V&D. De samenwerking tussen de curatoren en de advocaten – die betrokken waren bij dit faillissement – was zodanig goed dat ze besloten samen een kantoor te beginnen. Yvette Borrius, een van de partners van het kantoor vertelt: ‘Wij richten ons op de hele levenscyclus van een onderneming: van start-up tot overname en van investeringsronde tot financiële tegenwind.’ Wij spreken advocaten met verschillende specialismen: ondernemingsrecht, fusies en overnames, insolventie en vastgoed. De sfeer is gezellig en de opkomst bij de borrel is goed.
Wij hebben vernomen dat het kantoor van plan is om in de zomer, wanneer de ijzige wind vervangen is door een zacht briesje, een borrel te geven op het ruime dakterras van Florent. De redactie houdt zich graag aanbevolen!