Door middel van een heuse dagvaarding werd de ABB-redactie gesommeerd tot een pingpong-duel tegen twee oud-redactieleden bij HJ Advocaten. Ellen Verkooijen en Loes van Kooten-Hendriks hakten ons finaal de pan in, maar betoonden zich wel meer dan voorbeeldige gastvrouwen bij de borrel.

Tekst: Annelies van Ochten

Licht opgewonden en enigszins angstig togen we vier vrouw sterk op wat de boeken in ging als de warmste 20 april sinds het begin van de officiële metingen richting Weesperzijde. Op een brede stoep aan de Amstel glom de tafeltennistafel ons al tegemoet. Daarnaast stond een gezellige picknicktafel met allerlei lekkernijen, van Franse kaasjes tot Turks brood met smeersels. Hier was duidelijk uitgepakt.

Na een korte rondleiding door het ruime, lichte en modern ingerichte kantoor, en met een vers gemixte gin tonic in de hand, begaven we ons naar de zonnige stoep. De opkomst was groot. Harstikke knap, als je bedenkt dat de dag voor alle werknemers van HJ Advocaten gestart was op het strand. Uiteraard vanwege de zon, maar ook vanwege secretaressedag. Want een betere manier om de dames in het zonnetje te zetten is er natuurlijk niet, aldus Ellen Verkooijen.

Tijd voor ontspanning
Dat er naast hard werken bij HJ Advocaten tijd is voor ontspanning werd ons al snel duidelijk. Niet alleen vanwege de ‘pingpong-boom’ waarmee collega’s elkaar kunnen uitdagen voor een potje tafeltennis of de wekelijkse pilates-class die op de zaak wordt gegeven, maar ook vanwege het feit dat het gehele kantoor zich heeft opgegeven voor de komende Dam-tot-Dam-loop. Sportieve lui. De moed zakte ons nog verder in de schoenen, maar er bleek geen ontkomen aan. Het duel moest worden gespeeld. Er werd ons zeker de ruimte gegeven om in te spelen. Jokers konden worden ingezet en er werd gestrooid met extra levens tijdens het ‘rondje om de tafel’ met alle aanwezigen. Zelfs de bitterballen vlogen ons om de oren.

Het mocht niet baten. De huidige redactie werd ingemaakt. Weggespeeld. We geven de gin tonics maar de schuld. En broeden op revanche. De ‘King Pong-trofee’ ging wel mee terug naar huis. Vanwege onze inzet en sportiviteit. Gelukkig hebben we de foto’s nog!