Terwijl het Verenigd Koninkrijk zich met de Brexit steeds meer lijkt af te zonderen van het Europese vasteland, wordt bij de maandborrel van Stibbe juist toenadering gezocht tot de Britse cultuur. Thema: Engeland. Onder genot van gin-tonics en (chicken) pies gaan de Stibbeanen het weekend in.

Tekst: Luce Smithuijsen en Noor Cuppen

De maandelijkse borrel bij Stibbe begint om halfzes, en bij onze aankomst om zes uur is de borrel al drukbezocht. Locatie is de borrelruimte op de begane grond, inclusief bar, keuken en zeer vriendelijk personeel om de gasten te bedienen – absoluut een voordeel van een groot kantoor.

Long live the Queen
De keuze voor een Brits thema had meerdere redenen. Zo heeft een aantal medewerkers van Stibbe kortgeleden de Londense halve marathon gelopen. Ook is Stibbe druk bezig met de voorbereiding van het jaarlijkse masterclass die zij organiseert voor aanstormende talenten, getiteld ‘London Calling’. Bovendien worden we op het moment dagelijks om de oren geslagen met ontwikkelingen rondom de Brexit. Genoeg aanleiding voor een Britse borrel dus!

De borrelruimte is volledig in thema, tot de bierviltjes aan toe. Bij de ingang staat een levensgrote afbeelding van Queen Elisabeth en overal hangen Engelse vlaggetjes. Met zorg geselecteerde foto’s van Theresa May en Boris Johnson prijken aan de wand achter de bar. Het geheel is afgemaakt met ballonnen in rood, blauw en wit. We zijn onder de indruk van het oog voor detail! Ook de hapjes en drankjes zijn geheel in thema. Gin-tonics, english pies, fish and chips, maar ook scones (plus clotted cream!) en Engelse drop: wat your cup of tea ook is, Stibbe heeft ‘t.

Youngsters
Het valt ons op dat de meeste aanwezigen advocaat-stagiairs of jonge medewerkers zijn. Zij maken gezellig een praatje met de ABB-redactie en willen zelfs op de foto met onze hoofdredacteur.
We krijgen te horen dat aansluitend op de Britse maandborrel een junior-medewerkersborrel plaatsvindt. Deze borrels worden elk kwartaal georganiseerd en het kantoor stelt hiervoor een budget beschikbaar. De borrel bij Stibbe begint daarom rustiger te worden: geleidelijk verkassen de beginnende medewerkers in de loop van de avond naar een café in de stad.
Wij laten dit gedeelte van de avond aan ons voorbijgaan, maar van een goede borrelcultuur bij Stibbe kan zeker worden gesproken!