Met een feestelijke opening, inclusief een optreden van het Nederlands Blazers Ensemble, betrok DLA Piper Amsterdam begin januari het Strawinskyhuis. Dit volledig gerenoveerde gebouw aan de rand van de Amsterdamse Zuidas biedt het advocatenkantoor een duurzame en inspirerende werkomgeving.

Transformeren, Verfrissen en Verduurzamen

Het Strawinskyhuis is nieuw leven ingeblazen door een omvangrijke renovatie die in 2021 is gestart. Het ontwerp van architectenbureau ZZDP heeft het gebouw uit de jaren zeventig getransformeerd tot een overzichtelijke, moderne werkplek. De karakteristieke laagbouw en vierkante opzet zijn behouden, terwijl het aanzicht en het interieur volledig gemoderniseerd zijn. Het groene daklandschap en de vernieuwde gevel met staand metselwerk van langgerekte bakstenen geven het gebouw een stijlvolle en open uitstraling.

Aansluitend op de indrukwekkende entreehal volgt het lichte atrium, waar op moment van schrijven het restaurant voor DLA Piper en een Barista Bar voor alle kantoorgebruikers gerealiseerd wordt. Het interieur is vormgegeven door Casper Schwarz Architects, een gerenommeerd architectenbureau met veel ervaring in onder andere de advocatuur. Vanwege de vierkante vorm van het gebouw hebben zij zich gericht op zachtheid – in vormen, kleuren en materialen. Dit komt tot uitdrukking in ronde vormen en warme kleuren in de vaste (kast)delen en het meubilair, wat een boeiend contrast creëert met het grid van het kantoor.

Er zijn diverse elementen in het ontwerp die dit benadrukken, waarbij de ‘zwevende vergaderruimte’ – een echte eyecatcher midden in het atrium – en de rooftopbar eruit springen. Gelegen op de derde verdieping, weg van alle andere werkruimtes, heeft de rooftopbar (genaamd ‘The Bar’) echt een eigen sfeer.

“Sinds ons besluit om naar het Strawinskyhuis te verhuizen, is er hard gewerkt om dit te realiseren. Het nieuwe kantoor belichaamt onze toewijding aan een duurzame, inspirerende werkomgeving die niet alleen functioneel is maar ook bijdraagt aan het succes van ons team.” – Lex Oosterling, Country Managing Partner DLA Piper Amsterdam.

Duurzaamheid in de Kern

De renovatie van het Strawinskyhuis ging verder dan uiterlijke veranderingen. Ontwikkeld volgens de hoogste BREEAM- en WELL-normen, plaatst het kantoor duurzaamheid centraal. Deze focus gaat verder dan inrichting en het klimaat van het kantoor. Het strekt zich ook uit tot de keuze in leveranciers, de manier van schoonmaken, het cateringconcept, en zelfs de keuze voor het gebruik van de duurzame bezorgdienst MyPup. Het Strawinskyhuis is ontworpen met energie-efficiëntie, milieuvriendelijkheid, en het algehele welzijn van gebruikers als centrale pijlers. Deze elementen dragen bij aan het verwezenlijken van de ambitieuze doelen van DLA Piper, en benadrukken het belang van een goed kantoor als cruciale factor in het talentbeleid en het succes van de medewerkers.

Duurzame vervoersopties, die bijdragen aan de emissiedoelstellingen van het kantoor, worden gestimuleerd. Het Strawinskyhuis is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. Gelegen aan de Amsterdamse Zuidas, biedt het gebouw toegang tot diverse openbaar vervoersopties, waaronder trein, metro, tram, en bus.

Duurzame Bedrijfsvoering

Door organisaties beter te maken, kunnen we de wereld een betere plek maken. De afgelopen jaren evolueert het juridische raamwerk voor environmental, social & governance (ESG) snel. De transitie naar een duurzamere toekomst wordt een onmiskenbare en cruciale noodzaak voor elke organisatie. De sociale licentie van organisaties hangt af van het voldoen aan de ESG-verwachtingen van belanghebbenden, het naleven van het wettelijke ESG-kader en het stimuleren van de prestaties via een goed geformuleerde strategie.

Naast het begeleiden en adviseren van hun cliënten op dit gebied, doorloopt DLA Piper zelf ook een reis richting een meer duurzame toekomst – de verhuizing naar het Strawinskyhuis is daar een belangrijke stap in.