Het bestuur van de Jonge Balie Amsterdam wenst alle lezers van de Amsterdamse Balie Bulletin fijne feestdagen. De Jonge Balie Amsterdam heeft in december weer een programma vol feestelijke evenementen. Ook in het nieuwe jaar zullen weer interessante evenementen worden georganiseerd.  

Tekst: Charlotte Lahaije  – Voorzitter van De Jonge Balie Amsterdam

Jonge Balie-lezingen
De lezing van de Jonge Balie Amsterdam op 24 november in combinatie met een bezoek aan de kunstbeurs PAN werd druk bezocht. Door de populariteit van de lezingen van de Jonge Balie zijn de inschrijvingen vaak snel vol. Indien de lezing gecombineerd wordt met een cultureel evenement dan is dit zelfs een kwestie van een paar uur. Advocaat-stagiaires zijn verplicht om tijdens hun stagetijd twee Jonge Balie-lezingen bij te wonen. Verschillende leden hebben aangegeven aan het eind van hun stagetijd in de knel te komen. Om die reden organiseert de Jonge Balie Amsterdam op donderdag 22 december 2022 een extra online lezing in samenwerking met de Jonge Balie Zeeland-West Brabant. Tijdens deze lezing zal Erik de Groot van Opus Opleidingen de highlights in het civiele recht in 2022 bespreken. Voor de lezing van januari wordt op dit moment naar een grotere locatie dan gebruikelijk gezocht.

Feestelijke evenementen
De spectaculaire Jonge Balie Kerstborrel heeft na twee jaar afwezigheid weer plaatsgevonden op donderdag 15 december 2022. Deze borrel werd georganiseerd bij Villa Orange, waar de leden onder het genot van een hapje en een drankje de feestperiode konden aftrappen. Degenen die de kerstborrel hebben moeten missen, hoeven niet lang te treuren. Op 12 januari 2023 zal het Jonge Balie Nieuwjaarsfeest plaatsvinden. De nieuwjaarsfeestcommissie is achter de schermen hard aan het werk en het belooft een prachtige avond te worden. Houd de Jonge Balie website en de Jonge Balie nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.