Een bijzondere Fouders-editie in een bijzondere tijd. De gedachte achter deze rubriek is om de balie kennis te laten maken met de oprichters van Amsterdamse kantoren. Er wordt vooral ingezoomd op hun beweegredenen om een kantoor op te richten en teruggeblikt op de start van het kantoor. In een tijd van coronamaatregelen, lockdowns en economisch zwaar weer zou men verwachten dat kantoren eerder de deuren sluiten dan openen. De redactie kon echter een uitzondering vinden en sprak met Koen Spee, een advocaat die in de coronacrisis een eigen kantoor heeft opgericht.

Tekst: Benjamin Bijl

Advocatenkantoor ‘SPEE’ is gestart op 15 februari 2020 en heeft daarmee geen andere werkelijkheid gekend dan die waarin corona helaas een grote rol speelt. Voort het kantoor was het ergste dat een maand na de start het land op slot ging. De eerste lockdown begon na de persconferentie op 16 maart. “Met al je goede moed en plannen zit je dan ineens thuis. Toen de scholen ook nog dicht gingen was ik helemaal aan huis gebonden. Ik heb een gezin met drie jonge kinderen en de oppas kon niet meer komen. Maar gek genoeg ben ik geen moment bang geweest of ik voldoende werk zou generen om het kantoor draaiende te houden. Hier had ik natuurlijk ook niet veel voor nodig.”

Waar gaan we naartoe?
Op eigen benen staan gaat niet zonder cliёnten en gelukkig had Spee tijdens zijn jaren als advocaat een trouw cliёntenbestand opgebouwd. Spee geeft aan dat hij voor een aantal cliёnten al jaren een vaste adviseur was. Een huisadvocaat. Deze cliёnten kwamen allang niet meer voor het kantoor, maar voor de advocaat Spee. Het eerste wat Spee daarom hoorde toen hij aan zijn cliёnten vertelde dat hij weg ging bij zijn vorige kantoor was: “Waar gaan we naartoe?”

Op de vraag waarom die cliёnten zo trouw zijn, vertelt Spee dat hij meer dan een advocaat probeert te zijn. “Ik ben een trusted advisor die graag bij de cliёnt op bezoek gaat om in de volle breedte te adviseren. Zo stond ik vorige week nog met kaplaarzen in de modder om de bedrijfsvoering van de cliёnt echt van dichtbij te zien”. Spee heeft naar eigen zeggen met negentig procent van zijn cliёnten wekelijks contact. Het kenmerkt zijn kantoor: zelfs in deze tijd kan men hem letterlijk altijd bellen.

Alleen succesvol als je er volledig voor gaat
Het eigen baas zijn geeft hem hierbij meer vrijheid in dan bij zijn vorige kantoor. Hij is bijna negen jaar werkzaam geweest bij dat kantoor. “Een leuke club mensen met een familiair sfeertje. Het is daar een goede tijd geweest, maar langzaam krijg je toch de drang om uit het kantoorstramien te stappen en je eigen praktijk in te richten. Dat zullen veel advocaten herkennen. Dit idee kwam bij mij echt tot bloei net voor de coronacrisis. Toen corona in Nederland voet aan de grond kreeg, heb ik me niet bedacht en ben ik er gewoon vol voor gegaan.” Etentjes met zijn buurman gaven Spee de doorslag. “Mijn buurman is een succesvol ondernemer en heeft mij er keer op keer op gewezen dat als je iets wilt je er gewoon voor moet gaan, ongeacht de externe omstandigheden. Later bedacht ik me dat hij in zijn advies ook geen rekening had gehouden met corona. Gelukkig was ik toen al begonnen.”

Een bewuste keuze voor Oud-Zuid
SPEE heeft in zijn korte bestaan ook al een eerste verhuizing meegemaakt. We spreken Spee in zijn mooie kantoor in het ‘Emma House’ aan de Emmastraat in Oud-Zuid. Een statig pand met hoge plafonds, een groot portret van Cruijff en zelfs een tuin. “Ik ben begonnen in een klein kamertje en kon gelukkig al snel naar de ruimtes waar ik nu zit. Ik heb bewust gekozen voor Oud-Zuid. Veel van mijn cliёnten wonen of werken in deze buurt, of hebben er op een andere manier een band mee.” Naast de vierkante meters van het kantoor, breidt ook het medewerkersbestand snel uit. Na eerder twee parttime juridisch medewerkers in dienst te hebben genomen, begon op de dag van het interview de eerste fulltimer. Het is voor Spee met recht een mijlpaal.

Medewerker Ralph Raspoort en Koen Spee.

Specialisaties
De trend is dat veel startende kantoren actief zijn in een bepaalde niche. Advocaten vinden elkaar in een bepaald rechtsgebied waarin zij veel ervaring hebben opgebouwd, de markt kennen en er zeker van zijn er voldoende ruimte is voor een nieuw kantoor. Op de vraag of Spee ook een niche heeft reageert hij dat hij weliswaar veel cliёnten in de vastgoedsector heeft en veel kennis van zonneparken, maar dat dit niet zijn niche is. “Ik heb jarenlang ervaring opgedaan in een redelijk algemene praktijk en richt mij nu op ondernemers. Ik sta kleine ondernemers bij, maar heb ook geadviseerd bij een miljoenendeal. Zo lang ik mijn nieuwe rol als trusted advisor maar kan uitoefenen.”