Wanneer bent u beëdigd?
Ik ben op 22 augustus 2018 beëdigd als advocaat.

Wat heeft u hiervoor gedaan?
Op dat moment werkte ik al bijna een jaar als officier van justitie in opleiding in Rotterdam. In het kader van die opleiding loop ik momenteel een half jaar stage als advocaat met bijzonder verlof van het OM. In de tweejarige opleiding tot officier van justitie zit bijna altijd een buitenstage. Omdat ik al veel werkervaring had in de Rechtspraak, waren de stage-opties voor mij de politie of de advocatuur.

Waarom heeft u voor de advocatuur gekozen?
Ik heb bewust gekozen voor de advocatuur. In mijn OM-tijd heb ik al veel met de politie te maken gehad en heb ik al enkele korte stages gelopen. Ervaring opdoen als advocaat leek mij bovendien zinvoller voor het functioneren als officier. Allereerst om strafzaken vanuit het perspectief van de verdediging te zien en verweren te voeren, maar ook om de omgang met cliënten te ervaren.

Waarom heeft u voor uw huidige kantoor gekozen?
Ik heb voor FZKC gekozen omdat het een kantoor is met zeer ervaren en juridisch inhoudelijk sterke advocaten. Mijn huidige collega’s houden zich bezig met zowel commune strafzaken als fraudezaken, en ik hoop op beide terreinen veel van hen (bij) te leren. Een ander pluspunt van FZKC is dat veel zaken door twee advocaten worden gedaan. Daardoor ben ik ook in de gelegenheid om in grote strafzaken met een ervaren collega samen te werken.

Waar gaat u zich mee bezighouden?
Bij FZKC word ik als advocaat op grote én kleine zaken ingezet, en ga ik eigen piketdiensten draaien.

Annette de Bruijne is werkzaam bij Franken Zuur Van Kampen Croes Advocaten.