Wanneer bent u beëdigd?
Op 11 juli jl. ben ik beëdigd.

Wat heeft u hiervoor gedaan?
Mijn studententijd bestond uit het behalen van de bachelor fiscaal recht, rechtsgeleerdheid en de master informatierecht aan de UvA. Hoogtepunt van deze tijd was de uitwisseling naar New York. Dat was fantastisch. Daarnaast heb ik bijbanen gehad onder meer bij een advocatenkantoor, een moderne kunstgalerie aan de Spiegelgracht en de rechtbank Amsterdam. Als afsluiting van mijn studententijd heb ik mijn masterscriptie over de panoramavrijheid herschreven tot een artikel voor AMI (tijdschrift voor auteurs-, media- en informatierecht).

Waarom heeft u voor de advocatuur gekozen?
Ik hou van zeilen. De advocatuur laat zich naar mijn idee vergelijken met een zeiltocht. Essentieel daarbij is een grondige voorbereiding, een goede samenwerking, het verkennen van en vervolgens sparren over alle routes om een doel te bereiken en tot slot het bereiken van dat doel. Ook dat soms alle zeilen bijgezet moeten worden en scherp aan de wind gevaren wordt maakt dat ik voor dit beroep kies.

Waarom heeft u voor uw huidige kantoor gekozen?
MAAK Advocaten is een modern kantoor en biedt alles wat ik belangrijk vind. Veel verantwoordelijkheid in juridisch interessante (vaak internationale) dossiers, betrokkenheid binnen het kantoor, specialiseren in rechtsgebieden waar mijn passie ligt maar ook het leggen van een brede basis, het opdoen van proceservaring en de ruimte om in deeltijd te werken. Ook niet onbelangrijk: een prachtige werklocatie in Amsterdam aan de Amstel.

Waar gaat u zich mee bezighouden?
Mijn focus ligt op het privacy- en intellectuele eigendomsrecht. Mijn interesse gaat ook uit naar de juridische implementatie van nieuwe technologieën. Ik heb bijvoorbeeld laatst via MAAK Advocaten een cursus kunnen volgen over blockchain technologie.