Wanneer bent u beëdigd?
Op 28 februari 2018.

Wat heeft u hiervoor gedaan?
Met mijn beëdiging is een einde gekomen aan een jaar wonen en werken in New York. Ik heb deelgenomen aan NautaDutilh’s ‘New York calling’-programma: voorafgaand aan mijn advocaat-stage een jaar lang deel uitmaken van een klein, hecht team met een focus op Finance en Corporate M&A – en business development. Voor mijn uitzending heb ik, na een bachelor aan het Utrecht Law College en een master Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht te hebben afgerond, eerst nog een half jaar op het Amsterdamse kantoor van NautaDutilh gewerkt.

Waarom heeft u voor de advocatuur gekozen?
De advocatuur trok al sinds het begin van mijn studie, in het bijzonder het spel rondom argumenteren en overtuigen. De afgelopen jaren, en tijdens meerdere studentstages, heb ik een steeds completer beeld gekregen en dit heeft mijn interesse alleen maar bevestigd. Ik haal energie uit het snelle schakelen, het nauw met anderen samenwerken om een zo goed mogelijke oplossing te kunnen bieden aan de cliënt, en de uitdagingen die op mijn pad komen.

Waarom heeft u voor uw huidige kantoor gekozen?
Om meerdere redenen: de ontspannen sfeer, de intelligente, nuchtere en gezellige collega’s, de spraakmakende zaken, maar vooral omdat ik me binnen NautaDutilh – ook al tijdens een studentstage en werkstudentschap – simpelweg op mijn plek voel.

Waar gaat u zich mee bezig houden?
Ik werk inmiddels weer op de praktijkgroep Corporate Advice, Litigation and Insolvency. Daar procedeer en adviseer ik op het gebied van ondernemings-, verbintenissen- en insolventierecht.

Lenneke de Baar is werkzaam bij NautaDutilh