1603-merel-rondhuisWanneer bent u beëdigd/wordt u beëdigd?
Ik ben op 24 augustus 2016 beëdigd.

Wat heeft u hiervoor gedaan?
Na mijn afstuderen ben ik een aantal maanden als paralegal werkzaam geweest bij Bingh Advocaten, een kantoor dat zich richt op het arbeidsrecht en het intellectueel eigendomsrecht. Per 1 september 2016 ga ik als advocaat-stagiaire aan de slag bij Vondst Advocaten.

Waarom heeft u voor de advocatuur gekozen?
Voor mij komt een aantal belangrijke zaken samen in de advocatuur. Zo biedt de advocatuur een mooie en uitdagende combinatie van werkzaamheden, zowel mondeling als op schrift en zowel op intellectueel als wel op meer empathisch niveau. Daarnaast is het beroep van advocaat, en het recht an sich, onlosmakelijk verbonden met taal. Dit heeft mij altijd ontzettend aangesproken.

Waarom heeft u voor uw huidige kantoor gekozen?
Vondst is een kantoor dat vanuit een kleinere informele setting opereert binnen de top van de markt. Daarnaast heeft Vondst een sterke focus op een beperkt aantal rechtsgebieden en bedrijfssectoren. Aangezien ik al in een redelijk vroeg stadium van mijn studie mijn voorkeur voor het intellectueel eigendomsrecht ontdekte sluit deze focus goed aan. Tot slot wordt ook de jongere garde van kantoor gestimuleerd om buiten kantoor actief te zijn,  bijvoorbeeld in commissies of redacties, is er voldoende ruimte voor begeleiding en groei én voldoende tijd voor gezelligheid.

Waar gaat u zich mee bezig houden?
Bij Vondst Advocaten zal ik mij bezig houden met het intellectueel eigendomsrecht, meer specifiek het auteursrecht, merkenrecht en modellenrecht.

Mr. Merel Rondhuis is werkzaam bij Vondst Advocaten.