in_jorg_wernerWanneer wordt u beëdigd?
Ik word op 8 juni 2016 beëdigd.

Wat heeft u hiervoor gedaan?
Ik heb de afgelopen jaren bij Defence for Children gewerkt als juridisch adviseur kinderrechten & migratie. Een functie met veel variatie. Mijn hoofdtaak bestond uit het geven van advies op de kinderrechtenhelpdesk; ik heb vragen beantwoord aan (o.a.) minderjarige migranten zelf, hun ouders of hun advocaat. Ter ondersteuning van individuele procedures heb ik regelmatig kinderrechtenrapportages geschreven, maar bijvoorbeeld ook een ‘third party intervention’ bij het EHRM in de zaak Jeunesse tegen Nederland. Ook heb ik bij Defence for Children veel onderzoek gedaan naar de rechtspositie van kinderen in het migratierecht en daar over kunnen publiceren in juridische vakbladen. Verder heb ik cursussen gegeven aan juridische professionals, zo geef ik sinds 2012 de tweejaarlijkse cursus ‘Actualiteiten gezinsmigratie’ bij OSR.

Waarom heeft u voor de advocatuur gekozen?
Na ruim vijf jaar met veel plezier bij Defence for Children te hebben gewerkt, voelde ik de behoefte om iets anders te gaan doen. Bij het nadenken over een vervolgstap heb ik me gericht op ofwel werk in de wetenschap ofwel in de advocatuur. Beide richtingen leken me erg aantrekkelijk en een logisch vervolg op mijn activiteiten bij Defence for Children.

Waarom heeft u voor uw huidige kantoor gekozen?
In mijn werk bij Defence for Children werkte ik al met regelmaat samen met Hagg & Van Koesveld Advocaten. Eind vorig jaar ben ik door dit kantoor gevraagd om te solliciteren op een vacature voor advocaat-stagiaire. Door mijn goede ervaringen met dit kantoor, heb ik daar niet lang over na hoeven denken; ik was gelijk enthousiast. Ik vind het aantrekkelijk dat het een kleinschalig, sociaal en kwalitatief goed kantoor is.

Waar gaat u zich mee bezighouden?
Ik ga me vooral bezighouden met migratierecht. Ik heb me daar in mijn werk bij Defence for Children ook mee beziggehouden. Voordat ik bij Defence for Children werkte heb ik bovendien jarenlang vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk gedaan. Het migratierecht is kortom een vertrouwd rechtsgebied voor mij. Daarnaast is het kantoor waar ik werk ook actief in het strafrecht en het personen- en familierecht. Ik heb er veel zin in om me ook in die rechtsgebieden te gaan ontwikkelen.