Wanneer bent u beëdigd?  
Op 10 mei 2017.

Wat heeft u hiervoor gedaan?
In augustus 2016 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, waar ik de master strafrecht heb gevolgd. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen en gewerkt als paralegal bij het kantoor Spong Haarlem. Daarnaast gaf ik juridisch spreekuur in de gevangenis en organiseerde ik pleitcursussen en pleitwedstrijden voor studenten. Ook heb ik stage gelopen bij het Openbaar Ministerie op Curaçao, waar ik ‘s nachts met de officier van justitie en het arrestatieteam op pad ging (boeven vangen) en overdag zaken beoordeelde en zittingen voorbereidde voor de officieren van justitie.

Waarom heeft u voor de strafadvocatuur gekozen?
De bevoegdheden van het OM zijn vergaand en ingrijpend en de gevolgen voor een verdachte kunnen heel groot zijn. Een kritische en doortastende advocaat is van essentieel belang voor een eerlijk strafproces. Zo’n advocaat wil ik zijn. Dat past ook goed bij mijn grote rechtvaardigheidsgevoel.

Waarom heeft u voor uw huidige kantoor gekozen?
Tijdens een borrel van het vak de oefenrechtbank aan de UvA ontmoette ik Micha Jonge Vos, een van de advocaten van het kantoor Van Gessel Jonge Vos en Hammerstein. We hadden direct een klik. Na een aantal keren Marcel van Gessel in actie te hebben gezien bij een zitting, wist ik zeker dat ik bij dit kantoor advocate wilde worden. Het is een (kleine) bonte verzameling van zeer gedreven, slimme en inspirerende advocaten die onwijs goed zijn in hun vak (en in borrelen).

Waar gaat u zich mee bezig houden?
De strafrechtspraktijk in de meest brede zin van het woord; van de eenvoudige winkeldiefstal tot de (wat) grotere drugs- en witwaszaken.

Simcha Plas is werkzaam bij Van Gessel Jonge Vos en Hammerstein Advocaten.