Het Justitia bestuur vordert gestaag en heeft een even bijzonder als morbide thema gekozen voor Justitia 2017: Apocalyps. Wat blijft er over van de rechtsstaat in een post-apocalyptische wereld? Wie dat wil weten voegt zich op 12 mei a.s. bij het seminar van Justitia 2017, dat zal plaatsvinden in de prachtige locatie Het Sieraad. Ik houd u op de hoogte van de verdere voorbereidingen.

De feestdagen zijn inmiddels achter de rug. De Jonge Balie stond hierbij stil met haar kerstfeest op 15 december 2016 – traditioneel in de Players. Vervolgens is op 12 januari 2017 het nieuwjaarsfeest gevierd in de bomvolle People’s Place – een bijzonder mooie locatie aan de Stadhouderskade. Kortom – het jaar is sfeervol uit- en heerlijk ingeluid.

Na de feestdagen is het weer tijd voor inhoud. Op 26 januari a.s. zal mr. Cor Hellingman een Jonge Balie-lezing houden over het sportrecht en – meer specifiek – de zaak tussen Yuri van Gelder en NOC*NSF, die de gemoederen afgelopen Olympische Spelen behoorlijk bezighield. Daarbij kan mr. Hellingman putten uit zijn rijke ervaring in het bijstaan van (top)sporters, waaronder bijvoorbeeld Frank de Boer en Wesley Sneijder.

Door: Tjerk Sigterman