De zomer staat voor de deur en voordat we in zomerreces gaan met de Jonge Balie Amsterdam staan nog een aantal activiteiten op de agenda. Voordat wij vooruit kijken, eerst een terugblik op een hele bijzondere activiteit.

Justitia 2018 ‘Datamania’

Justitia vond plaats van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 mei. Op het programma stonden de Van Arkel openingsborrel, met een lezing door mr. Alberdingk Thijm, in het Haarlemmermeerstation. Donderdag waren de Lexence Pleitwedstrijden op de 17e verdieping van de A’DAM-toren en vrijdag vond het seminar plaats in theater Tuschinski. Tijdens het seminar spraken verschillende gerenommeerde sprekers vanuit verschillende invalshoeken over de invloed van big data op de samenleving en de advocatuur. Als vanouds werd Justitia afgesloten met een waanzinnig feest in de grote zaal van Tuschinski. Dankzij de inzet van het bestuur van Stichting Justitia, de deelnemers aan de pleitwedstrijden, de sprekers en natuurlijk ook de deelnemers aan Justitia werd wederom een prachtig en succesvol evenement neergezet.

De blik vooruit: de maanden juni en juli

Donderdag 21 mei vindt de laatste Jonge Balie lezing van voor de zomer plaats. Spreker is prof. mr. Jaap van Slooten, arbeidsrechtadvocaat bij Stibbe en hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. De lezing zal in het teken staan van platformarbeid en de juridische aspecten daarvan. Door de recente ontwikkelingen rondom de bezorgers van UberEats, Deliveroo, Foodora, etc. is dit een zeer interessant en actueel thema. Na afloop van de lezing vindt ook de maandelijkse Jonge Balie borrel plaats. Om deze laatste lezing van het verenigingsjaar feestelijk af te sluiten, zal er speciaal-bier worden geschonken tijdens de borrel en worden er na afloop van de lezing pizza slices uitgedeeld. Dit alles op het mooie en zonnige terras van roeivereniging De Amstel.

EYBA Summer Conference Amsterdam

De Jonge Balie Amsterdam organiseert dit jaar de European Young Bar Association (EYBA) Summer Conference 2018. Dit congres vindt plaats in Amsterdam van donderdag 28 juni tot en met zondag 1 juli 2018. Het belooft een bijzondere editie te worden, omdat EYBA dit jaar 25 jaar bestaat en daarom haar lustrum viert. Onderdeel van het congres is een waanzinnig gala op 30 juni 2018 in de Koepelkerk!

De EYBA is in 1993 in het leven geroepen om jonge Europese advocaten met elkaar in contact te brengen en hun belangen op Europees niveau te behartigen. Alle leden van Jonge Balie Amsterdam zijn tevens automatisch lid van de EYBA. Het congres is een uitgelezen kans voor jonge Nederlandse advocaten om hun buitenlandse collega’s vanuit heel Europa te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en hun (Europese) netwerk uit te breiden. Gedurende het congres zal er op vrijdag een actueel inhoudelijk programma worden verzorgd, met lezingen over nieuwe juridische ontwikkelingen, waaronder blockchain, initial coin offerings (ICO’s) en the Netherlands Commercial Court. Daarnaast belooft het uiteraard ook een heel gezellig evenement te worden, met een ontspannen aftrap op donderdagavond in een zomerse terrastuin in hartje binnenstad onder aanwezigheid van de kersverse Amsterdamse Deken en een etentje op vrijdagavond. Zaterdag staat in het teken van de stad verkennen met de buitenlandse collega’s. Na het bezoek aan het Grachtenhuis en een traditionele lunch, kunnen de deelnemers onder het genot van een drankje ontspannen door de grachten varen. Van 19:30 uur tot laat vindt het galadiner gevolgd door het gala plaats in de Koepelkerk. Voor wie geen genoegen van het congres kan krijgen, vindt er op zondag een optionele brunch plaats. Kijk voor meer informatie op de website: www.summerconference.info.

Jonge Balie Jeu de Boules-Toernooi

Op donderdag 5 juli 2018 vindt voor de tweede keer het Jeu de Boules toernooi van de Jonge Balie Amsterdam plaats. Dit prestigieuze sportevenement vindt dit jaar plaats bij MooieBoules, na de langverwachte opening van deze nieuwe toffe Jeu de Boules locatie in Amsterdam. Een primeur dus!

Eerste zomerborrel bij Waterkant

Traditiegetrouw vindt de eerste zonovergoten en zeer populaire van de twee Jonge Balie Zomerborrels plaats bij de Waterkant. Dit jaar zullen we de juridische zomer gaan inluiden bij Waterkant met haar prachtige terras bij het water met de hele avond zon op donderdag 26 juli vanaf 19:30 uur.

Ter afsluiting

Het bestuur van de Jonge Balie Amsterdam kijkt met veel plezier uit naar de aankomende maanden waar zij voor haar leden een groot en divers aantal activiteiten en evenementen zal organiseren met behulp van de haar vele commissieleden.

Door: Dirk de Waard – voorzitter van de Jonge Balie Amsterdam