Jonge Balie Amsterdam: een frisse start!

 Het nieuwe verenigingsjaar is begonnen en op 18 september heeft onze jaarlijkse algemene ledenvergadering plaatsgevonden. Tijdens die vergadering heeft er een bestuurswissel plaatsgevonden. Graag stel ik het nieuwe bestuur aan u voor:

  • Mr. Thijs Verstraten, Lexence N.V. (Voorzitter)
  • Mr. Ewoud van der Leek, Houthoff Coöperatief U.A. (Vice-voorzitter, PR & Acquisitie)
  • Mr. Sietse Piekaar, Van Diepen Van der Kroef (Penningmeester)
  • Mr. Barbara Elion, Loyens & Loeff N.V. (Secretaris)
  • Mr. Jolien Derksen, Bos & Partners Advocaten B.V. (Evenementen)
  • Mr. Charlotte Waterman, Liber Dock B.V. (Opleidingen & Lezingen)
  • Mr. Lilach Zalait, Boontje Advocaten B.V. (Justitia)

Deze zeven enthousiaste advocaten gaan komend verenigingsjaar de Jonge Balie Amsterdam leiden en fantastische activiteiten organiseren voor haar leden.

De Jonge Balie heeft afgelopen zomer niet stilgezeten. Zo zijn er twee geslaagde zomerborrels georganiseerd bij de Waterkant (26 juli) en StrandZuid (30 augustus) en vond begin september de traditionele zomerpubquiz plaats. Onder leiding van een nieuwe quizmaster is de parate kennis van onze leden tot het uiterste op de proef gesteld. RESOR ging er uiteindelijk met de prijs vandoor, maar werd op de hielen gezeten door meerdere kantoren!

Ter afsluiting van de zomer, maar ook als begin van het nieuwe jaar, is de Jonge Balie van 12 september tot 15 september naar Boedapest gegaan voor haar jaarlijkse studiereis. 42 leden hebben daar een bezoek gebracht aan het parlement, een lokaal advocatenkantoor en de lokale orde van advocaten. Daarnaast hebben de leden tijdens een tuk tuk tour en andere sociale activiteiten alle leuke kanten van Boedapest gezien. Kortom, we kunnen terugkijken op een mooie zomer.

De eerste lezing van het nieuwe verenigingsjaar werd, zoals gebruikelijk, gehouden bij Roeivereniging de Amstel en werd verzorgd door Ginio Beij van M2 Advocaten. Hij gaf een lezing over de juridische en maatschappelijke aspecten van Airbnb en andere vormen van short stay verhuur. Het verhuur van (sociale) woonruimte via Airbnb houdt de gemoederen al enige tijd bezig. Een erg actueel en interessant onderwerp!

Lustrum

In 2019 bestaat de Jonge Balie tachtig jaar en dat zestiende lustrum moet natuurlijk goed gevierd worden. De Jonge Balie zal gedurende meerdere dagen een aantal fantastische evenementen organiseren. Immers, wie jarig is, trakteert! Wij zullen u in de loop van komend verenigingsjaar meer vertellen over het lustrum.

Coach

De afgelopen jaren heeft mr. Catie Oberman de leden van de Jonge Balie bijgestaan als coach. De stap naar een patroon of een mentor van de Amsterdamse Orde kan soms (te) groot lijken, terwijl er wel behoefte is om bepaalde vragen te bespreken met iemand die niet behoort tot kantoor of vrienden en familie. Leden kunnen zich kosteloos wenden tot Catie Oberman en tot nu toe is de samenwerking tussen de Jonge Balie en Catie Oberman zeer succesvol gebleken. Daarom zal zij ook komend jaar als coach beschikbaar zijn voor de leden van de Jonge Balie.

De blik vooruit

Het bestuur van de Jonge Balie is volop bezig met het opzetten van allerlei activiteiten voor haar leden voor het komende verenigingsjaar. Daarnaast zal het bestuur de Jonge Balie in de nabije toekomst vertegenwoordigen in binnen- en buitenland.

Van 27 tot en met 30 september zal het bestuur van de Jonge Balie naar Londen afreizen voor het International Weekend van de European Young Bar Association in Londen. Advocaten vanuit heel Europa zullen tijdens dit weekend met elkaar kennismaken en ervaringen uitwisselen. Op een dergelijk internationaal evenement kan Amsterdam als wereldstad uiteraard niet ontbreken en het bestuur van de Jonge Balie zal daar dan ook aanwezig zijn om de Jonge Balie te vertegenwoordigen.

Verder zal op 1 en 2 november de Stichting Jonge Balie Nederland haar jaarlijkse congres organiseren. Dit jaar zal het congres plaatsvinden in Breda en het belooft weer een mooi evenement te worden. Het bestuur van de Jonge Balie Amsterdam zal ook aanwezig zijn.

Ter afsluiting

Zoals in alle voorgaande jaren het geval was, is het bestuur ook dit jaar vastberaden om een mooi verenigingsjaar te organiseren. Wij hebben er alle vertrouwen in dat die doelstelling wordt behaald en wij zullen u ook komend jaar op de hoogte houden van onze activiteiten.

Door: Thijs Verstraten – Voorzitter van de Jonge Balie Amsterdam