Afgelopen maanden organiseerde de Jonge Balie Amsterdam weer enkele online evenementen.

Tekst: Sophie Janssen  – Voorzitter van De Jonge Balie Amsterdam

Lezing van Jonathan Soeharno
Op dinsdag 16 maart verzorgde Jonathan Soeharno, hoogleraar Rechtspleging en rechtsfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam en advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, de maandelijkse Jonge Balie lezing. Hij besprak wat ‘integriteit’ behelst, aandachtsgebieden op dit terrein en hoe jonge advocaten kunnen omgaan met integriteitskwesties.

Tentamentraining Jaarrekeninglezen
Ter voorbereiding op het tentamen Jaarrekeninglezen organiseerde Erik de Groot van Opus Opleidingen op maandag 12 april een tentamentraining. Aan de hand van voorbeeldvragen is de theorie behandeld en actief geoefend. Wij wensen alle leden alvast veel succes bij dit tentamen.

Webinar Legal English
In samenwerking met vertaalbureau Courtesie, de sponsor van de Jonge Balie Amsterdam, was er donderdag 15 april een online lezing Legal English. De trainer ging nader in op ‘spelling and grammar’ en voorzag de leden van praktische tips.

Komende events
Op 29 april 2021 verzorgt Erik Lutjens, hoogleraar Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit en advocaat bij DLA Piper, een online lezing. Hij gaat daarbij in op de kernelementen van het pensioen. Ook zal hij de leden van de Jonge Balie informeren over wat zij zelf voor hun pensioen kunnen doen en daarbij de aanstaande herziening van het pensioenstelsel betrekken.

De pleitwedstrijden van de Amsterdamse Jonge Balie vinden plaats op 11 juni 2021 in het nieuwe gebouw van de rechtbank Amsterdam (op voorwaarde dit is toegelaten onder de op dat moment geldende COVID-19 maatregelen). De winnaar van de Amsterdamse pleitwedstrijden zal meedoen aan de landelijke pleitwedstrijden. Aanmelden kan nog via info@stichtingjustitia.nl of pleitwedstrijden@stichtingjustitia.nl.

Het Justitia seminar (met aansluitend het feest) staat dit jaar op 24 september op het programma. Zet deze datum dus alvast in je agenda. Meer informatie over het thema en het programma volgen nog. Houd daarvoor de website https://stichtingjustitia.nl/ in de gaten.

Ter afsluiting
We zien jullie graag bij al onze (online) evenementen. Let op de nieuwsbrief en de website om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.