De Jonge Balie heeft weer een drukke maar vooral gezellige zomer achter de rug. Het 80ste lustrumjaar is afgesloten met de jaarlijkse Jonge Balie zomerborrels op 25 juli (bij de Waterkant) en 29 augustus (bij StrandZuid). Zoals altijd waren de borrels drukbezocht en een groot succes.

 

Zomer-pubquiz

Op 15 augustus was er een speciale zomer-pubquiz bij bierbrouwerij Homeland. Ondanks de afwezigheid van zomerweer, was het een geslaagd evenement. In de bierbrouwerij werden onder het genot van hapjes en drankjes de lastige vragen van de enthousiaste quizmaster Martijn en zijn rechterhand Julien beantwoord. Het team “Don’t fock with Hocker” ging er met de befaamde prijs van Thijs vandoor.

 

 

 

 

 

 

 

Studiereis

Ter afsluiting van de zomer, is de Jonge Balie van 4 tot en met 7 september naar Bologna afgereisd. Alwaar 50 advocaten hebben genoten van het lekkere weer en de zelfgemaakte ravioli. Verder is er een bezoek gebracht aan de oudste universiteit van Europa en het historisch centrum van Bologna. Tot slot hebben de meegereisde advocaten hun Italiaanse collega’s ontmoet bij een lokaal advocatenkantoor en hebben zij het Tribunale di Bologna bezocht. Kortom, het bestuur kijkt terug op een geslaagde studiereis.

 

Algemene Ledenvergadering

Op 10 september vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. Tijdens deze vergadering is het bestuur gewisseld. Het nieuwe bestuur bestaat uit de volgende personen:

  • Mr. Jolien Derksen, Bos & Partners Advocaten (Voorzitter)
  • Mr. Sietse Piekaar, Van Diepen Van der Kroef (Vice-voorzitter, PR & Acquisitie)
  • Mr. Jorrit Sijl, Clifford Chance (Penningmeester)
  • Mr. Menno Borsboom, Loyens & Loeff (Secretaris)
  • Mr. Laura Aardoom, Wiersma Mensonides (Evenementen)
  • Mr. Sophie Janssen, Vondst (Opleidingen & Lezingen)
  • Mr. Cas van Hees, Houthoff (Justitia)

Bovenstaande enthousiaste advocaten leiden komend verenigingsjaar de Jonge Balie en organiseren verscheidende activiteiten voor haar leden.

 

Komende activiteiten

Op 18 september zal de eerste Jonge Balie lezing van het verenigingsjaar plaatsvinden. Deze lezing zal worden gegeven door mr. Wieland (rechter) die de zaak Holleeder behandelde. Daarnaast zal op 23 september in samenwerking met onze hoofdsponsor Rabobank het thema “het kopen van een eerste huis” centraal staan in het Stedelijk Museum.

Van 26 tot en met 29 september zal het bestuur van de Jonge Balie haar leden vertegenwoordigen tijdens het International Weekend van de European Young Bar Association in Londen. Advocaten vanuit heel Europa zullen tijdens dit weekend met elkaar kennismaken, ervaringen uitwisselen en luisteren naar interessante sprekers.

Verder zal op 6 en 7 november de Stichting Jonge Balie Nederland haar jaarlijkse congres organiseren, daar zal het bestuur van de Jonge Balie Amsterdam ook aanwezig zijn. Het congres zal plaatsvinden in Scheveningen en het belooft, zoals ieder jaar, weer een leuk evenement te worden.

 

Ter afsluiting

Na een mooie zomer kijken wij vol vertrouwen uit naar aankomend verenigingsjaar, waarin wij ons met volle energie zullen inzetten voor de leden. Wij zullen u hierbij regelmatig op de hoogte houden van onze activiteiten.

Door: Jolien Derksen – voorzitter van de Jonge Balie Amsterdam