De Jonge Balie kijkt terug op een rustige zomer. Door de overheidsmaatregelen voor Covid-19 konden er geen evenementen plaatsvinden en ook waren er even geen lezingen in de vorm van webinars.

Door: Sophie Janssen  – Voorzitter van de Jonge Balie Amsterdam

Algemene Ledenvergadering
Op 4 september vond wel de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats, inclusief de bestuurswissel. Het nieuwe bestuur bestaat uit:

  • Sophie Janssen, Vondst Advocaten N.V. (Voorzitter)
  • Menno Borsboom, Loyens & Loeff N.V. (Vice-voorzitter, Justitia)
  • Laura Aardoom, Wiersma Mensonides (Penningmeester)
  • Cas van Hees, Houthoff Coöperatief U.A. (Secretaris)
  • Sarah Omar, Kroes Advocaten (PR & Acquisitie)
  • Max Nederlof, Baker & McKenzie Amsterdam N.V. (Evenementen)
  • Joris Zwinkels, Ivy Advocaten (Opleidingen & Lezingen)

Deze enthousiaste advocaten gaan aankomend verenigingsjaar de Jonge Balie leiden en binnen de mogelijkheden van de Covid-19 maatregelen diverse activiteiten organiseren voor de leden.

Komende activiteiten
Op 24 september staat de eerste Jonge Balie-lezing van het verenigingsjaar op de planning in de vorm van een webinar. Deze lezing wordt verzorgd door Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming.

Op 26 september zal het bestuur van de Jonge Balie de leden vertegenwoordigen tijdens het Virtual International Weekend van de European Young Bar Association. Advocaten uit heel Europa zullen op deze dag digitaal met elkaar kennismaken, ervaringen uitwisselen en luisteren naar interessante sprekers.

Ter afsluiting
Na een rustige zomer kijkt het bestuur uit naar het moment dat we weer fysieke activiteiten kunnen organiseren. Vooralsnog zullen slechts de Jonge Balie-lezingen en tentamentrainingen doorgang vinden in de vorm van webinars. De overige activiteiten zijn afhankelijk van, en worden aangepast op, de overheidsmaatregelen voor Covid-19. Wij houden je komend jaar op de hoogte van onze activiteiten!