De feestdagen en het nieuwe jaar staan alweer voor de deur, dus staat de Jonge Balie Amsterdam even stil bij het afgelopen jaar.

Door: Sophie Janssen  – Voorzitter Jonge Balie Amsterdam

We kijken terug op een bewogen jaar. De lijst met evenementen die niet door zijn gegaan is lang. Na de pubquiz begin maart heeft de Jonge Balie alle evenementen moeten annuleren en vooralsnog staan er geen nieuwe fysieke evenementen op de planning. Slaapkamers en eettafels fungeren al maandenlang eveneens als thuiswerkplek en de chatfunctie tijdens webinars is de meeste interactie die vele jonge advocaten het afgelopen jaar met elkaar hebben gehad.

Webinars
Toch zijn er ook veel positieve dingen om op terug te kijken. Al snel na de invoering van de overheidsmaatregelen is het de Jonge Balie gelukt om de maandelijkse lezingen voort te zetten in de vorm van webinars. Vele sprekers toonden zich flexibel en verzorgden een interactieve online lezing. Tentamentrainer Erik de Groot kon zijn aanstekelijke enthousiasme ook digitaal overbrengen en veel leden toonden hun betrokkenheid door zich massaal aan te melden voor online evenementen. De Jonge Balie is iedereen hiervoor erg dankbaar!

Goede moed
Hoewel we dit jaar helaas niet traditiegetrouw kunnen afsluiten met een kerstborrel in de Players en er ook geen nieuwjaarsborrel plaatsvindt, kijkt de Jonge Balie met goede moed uit naar 2021. Vaccinaties liggen in het verschiet en daarmee hopelijk ook weer een fysieke Jonge Balie lezing, pubquiz, bowlingtoernooi en zomerborrel.

Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar en we hopen dat we elkaar in 2021 weer fysiek kunnen ontmoeten!