De feestdagen zijn achter de rug en het nieuwe jaar is aangebroken. De komende maanden staan er weer legio evenementen voor de deur waar de Jonge Balie Amsterdam je graag over informeert. Maar eerst blikken we nog even terug op de Kerstborrel.

 

Kerstborrel Players

 

19 december was het weer zo ver, de jaarlijkse Jonge Balie Kerstborrel. Ook dit jaar stond de Players afgeladen vol met jonge advocaten. Het was een zeer geslaagde avond – de gin tonics vlogen als hete broodjes over toonbank, het bestuur verlichtte de ruimte met hun kersttruien en de DJ was in toga. Geen betere manier om 2019 af te sluiten.

 

 

Lunch Raad van de Orde en nieuwjaarsborrel Jonge Balie Den Haag

Het nieuwe jaar is voor het bestuur van de Jonge Balie begonnen met een lunch met de Raad van de Orde. Onder andere is het onderwerp veiligheid, in de breedste zin van het woord, op de werkplek aan de orde gekomen. Zowel de AOVA als de Jonge Balie Amsterdam zullen hier het komende jaar aandacht aan besteden.

Daarna is het bestuur van de Jonge Balie afgereisd naar Den Haag om daar het nieuwe jaar in te luiden met Haagse Jonge Advocaten. Het was een zeer geslaagde avond op de plek waar vroeger Het (legendarische) Feest van Sinterklaas zat: Club Gewoon!

 

Evenementen 2020

Om de leden niet te verleiden de goede voornemens meteen overboord te gooien is januari is rustig begonnen voor de Jonge Balie, maar vanaf eind januari volgen er allerlei evenementen zich in een rap tempo op.

30 januari vindt in samenwerking met Entrée een lezing plaats in het Concertgebouw. De lezing wordt verzorgd door Marjoleine de Boorder en Mindy Mosk en aansluitend voert het Koninklijk Concertgebouworkest Stavinsky’s opera- oratorium Oedipus rex uit. De lezing is vol en inschrijven kan alleen nog voor de wachtlijst.

Op 7 februari proosten we graag met alle leden van de Jonge Balie Amsterdam op 2020. De Nieuwjaarsborrel wordt dit jaar gehouden in De Tropen café-restaurant.

 

Het is duidelijk dat de leden van de Jonge Balie cultureel onderlegd zijn. De lezing in samenwerking met Young Patrons Circle (26 februari) was in record tempo vol. Die avond begint met een lezing door Jacqueline Schaap en Patty de Leeuwe, die John de Mol bijstonden in de procedure tegen Facebook over nepadvertenties. Daarna voert het Nationale Ballet Giselle op.

 

Ter afsluiting

Wij hopen dat ook dit jaar de evenementen weer druk bezocht zullen worden door alle leden. Hou de nieuwsbrief en de website in de gaten!

Door: Sophie Janssen – Bestuurslid (Opleiding & lezingen) van De Jonge Balie Amsterdam