Inmiddels is al bijna de helft van het verenigingsjaar voorbij. We kijken als bestuur terug op zeer geslaagde evenementen, maar gelukkig is er ook nog veel om ons op te verheugen.

Wat bowlen en de diepzee met elkaar te maken hebben, wordt duidelijk op 9 maart. Dan organiseert onze bowlingcommissie, bestaande uit Eveline van Rhijn (De Brauw Blackstone Westbroek), Selien Coolen (Jones Day), Astrid Schouten (Finnius), Yentl van den Winkel (SOLV) en Maarten Bol (Simmons & Simmons), het jaarlijkse bowlingtoernooi van de Jonge Balie in Knijn Bowling.

De Jonge Balie blijft de komende tijd druk met ballen gooien. Inmiddels is onze allereerste jeu de boules-commissie gevormd! De enthousiaste commissie bestaat uit Charissa Veldman (De Brauw Blackstone Westbroek), Annemeijne Zwager (Nauta Dutilh), Merel Rondhuis (Vondst), Charlotte van Enckevort (Van Diepen Van der Kroef), Henriëtte Verdam (Kennedy Van der Laan) en Jeroen van Straaten (Van Doorne).
Ook inhoudelijk is de Jonge Balie bezig met sport. Of sportrecht echt bestaat of een fake niche is, weten de 150 leden die op 26 januari jl. de Jonge Balie-lezing bezochten. Cor Hellingman sprak over het sportrecht en over een aantal van zijn spraakmakende zaken, waaronder het turbulente kort geding tussen Yuri van Gelder en NOC*NSF. Daniël Schut (o.a. politicoloog en debatexpert) leerde ons op 23 februari over de kracht van retorica in verkiezingscampagnes en de lessen die advocaten daaruit kunnen trekken.

Deurwaarders
Omdat de T-shaped lawyer een brede basis moet hebben, bood de Jonge Balie haar leden begin februari de mogelijkheid om mee te lopen met de deurwaarders van Syncasso. Ik mocht daarbij aanwezig zijn en vond het fascinerend te zien hoe de deurwaarder de debiteuren benaderde; eigenlijk was het heel anders dan ik had verwacht. Kennelijk zijn deurwaarders in het echt geen streng kijkende kleerkasten in driedelig zwart, maar vriendelijke en empathische mensen die oprecht zoeken naar een oplossing voor debiteur en crediteur.
Rest mij nog twee leden te bedanken voor hun enthousiasme. Kimberley Deutz (DLA Piper) en Aniek Saes (Ivy) vormen inmiddels de Jonge Balie-strafrechtcommissie, die onder meer de werkbezoeken bij bijvoorbeeld de politie organiseert voor onze leden met een strafrechtpraktijk.

Graag tot snel bij een van onze activiteiten!

Tjerk Sigterman