Voor de Jonge Balie Amsterdam stond mei in het teken van Justitia 2017, met als thema ‘Apocalyps’. Hoogtepunten waren onder meer de pleitwedstrijden (wat zagen we veel talent!) die door Sijbren Kuiper (Van Doorne) werden gewonnen, Andre Kuipers met een inspirerend en beklemmend verhaal over de staat van de aarde, en het frisse betoog van David van Reybrouck over onze representatieve democratie. Het inhoudelijke deel ging naadloos over in het fantastische eindfeest, dat apocalyptisch werd ingeluid door een operazangeres en opgezweept werd door de kreeft-etende Fresku. Foto’s en de aftermovie zijn binnenkort te vinden op www.stichtingjustitia.nl. Namens het Jonge Balie bestuur bedank ik nogmaals het bestuur van de Stichting Justitia voor een onvergetelijke Justitia!

Lezing
Een van de vaste activiteiten van de Jonge Balie Amsterdam is de maandelijkse lezing (en aansluitende borrel). Omdat de lezingen steeds beter bezocht worden, hebben we de afgelopen tijd gezocht naar een nieuwe, grotere locatie. Met veel plezier kan ik melden dat we na enkele omzwervingen inmiddels een nieuwe vaste lezinglocatie hebben gevonden: de Amstelsociëteit aan de Hobbemakade 122! De locatie biedt plek aan 150+ leden die ongestoord naar de lezing kunnen luisteren. Daarna kan er worden nagepraat aan de bar of op het terras aan het water. Om dit te vieren vindt op 1 juni 2017 een extra feestelijke speciaalbier-borrel plaats, na afloop van de lezing over innovatie in de advocatuur door Bas Boris Visscher (Global Head of Innovation and Business Change bij Clifford Chance).
Op 22 juni a.s. zal de laatste lezing van het jaar plaatsvinden. Een deurwaarder zal onze leden bijspijkeren over theorie en – vooral – praktijk van het beslag- en executierecht. Een notoir ingewikkeld onderwerp, zodat de leden het in de zomerperiode rustig kunnen overdenken, voordat de lezingcyclus in september weer van start gaat.

Jeu de boules
Op 29 juni a.s. vindt de eerste editie van Jonge Boules plaats – een zomers jeu des boules-toernooi bij het vernieuwde StrandZuid. De commissie, bestaande uit Charissa Veldman (De Brauw Blackstone Westbroek), Annemeijne Zwager (NautaDutilh), Merel Rondhuis (Vondst), Charlotte van Enckevort (Van Diepen) en Jeroen van Straaten (Van Doorne), is druk in de weer om een even competitieve als gezellige avond te organiseren. In de zomer zullen traditiegetrouw twee zomerborrels plaatsvinden, dus ook dan kunnen onze leden bijpraten – hopelijk in de zon.

Graag snel tot ziens op één van onze activiteiten!

Tjerk Sigterman, Voorzitter Jonge Balie Amsterdam

 

Fotoverslag Justitia 2017

FOTO’s: Alexander Sporre Photography.

Pleitwedstrijden.

Pleitwedstrijden.

Seminar met André Kuipers.

Cabaret met Dolf Jansen.

Netwerkmoment.

Say cheese!

De commissie 2017.

Feest!

Feest met Kenny B.