Dit jaar staan we met de Jonge Balie Amsterdam stil bij het 80-jarige bestaan. Op 24 mei 1939 vond de eerste vergadering van de Jonge Balie Amsterdam plaats en vanaf dat moment was de Jonge Balie Amsterdam een feit. Sindsdien heeft de Jonge Balie Amsterdam de belangen van de (meestal) jongere advocaten in Amsterdam behartigd en een belangrijke bijdrage geleverd aan de opleiding en de onderlinge verbondenheid en samenwerking van jonge advocaten.

Wij zijn er trots op dat de Jonge Balie Amsterdam nog steeds een belangrijke rol vervult binnen de Amsterdamse baliesamenleving. Zo blijkt ook uit het feit dat de talloze activiteiten de Jonge Balie jaarlijks organiseert nog steeds zeer goed worden bezocht en met veel enthousiasme wordt ontvangen. Daar zijn wij alle leden dankbaar voor en we hopen dat we dat nog vele jaren mogen blijven doen. In ieder geval: het 80-jarige bestaan laat je niet zomaar aan je voorbijgaan. Dat was dan ook reden voor een spectaculair lustrum. Van 17 juli tot en met 19 juli hebben wij tijdens het ‘DPA Professionals Lustrum XVI: Lawyers’s Paradise’ samen met de leden van de Jonge Balie gevierd dat we al 80 jaar succesvol mogen zijn.

In deze nieuwsbrief blikken we terug op alle activiteiten die hebben plaatsgevonden tijdens deze fantastische drie dagen. In het magazine van september zal een fotoreportage staan van het lustrum!

 

Lexence lustrumsymposium en openingsborrel

Op woensdagavond 17 juli jl. is het driedaagse lustrum geopend met het Lexence Lustrumsymposium in De Balie. Tijdens deze avond is door prof. mr. Jaap Spier en Prof. mr. Frits-Joost Beekhoven van den Boezem gereflecteerd op een van de belangwekkendste thema’s van het moment: de rol van het (aansprakelijkheids)recht en van rechtszaken in het kader van klimaatverandering. Het Lexence lustrumsymposium is afgesloten met een borrel waarbij het lustrum feestelijk is ingeluid.

 

SDL lustrumbenefietdiner

Op donderdagavond 18 juli jl. vond een sprankelend gala- en benefietdiner op een prachtige locatie: De Duif in Amsterdam. Tijdens deze veiling werden onder het genot van een heerlijk diner veilingstukken aangeboden onder leiding van gerenommeerd veilingmeester Jan-Wolter van den Berg. De veiling heeft het prachtige resultaat van EUR 17.500,- opgeleverd en is ten goede gekomen aan stichting Only Friends. Stichting Only Friends is een sportclub in Amsterdam speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking. In totaal 200 vrijwilligers en stagiairs zetten zich elke dag in om het mogelijk te maken dat kinderen en jongeren met een beperking kunnen sporten. Een geweldige bestemming dus voor dit prachtige resultaat

 

Lustrumeindfeest

Het lustrum is groots en spetterend afgesloten met een lustrumeindfeest op vrijdagavond 19 juli jl. bij George Marina in Amsterdam. Een prachtige locatie om het lustrum te mogen afsluiten. Het feest is nog tot in de late uurtjes doorgegaan.

 

Tot slot

Het lustrum was een groots en fantastische evenement en we kijken er met veel vreugde op terug. Het had echter niet tot stand kunnen komen zonder onze geweldige lustrumcommissie die zich sinds oktober 2018 tomeloos heeft ingezet om van het lustrum een onvergetelijk evenement te maken. De Jonge Balie is de lustrumcommissie, bestaande uit Jacobien Sap (Boontje Advocaten), Monica Smak (L&A Advocaten), Katinka Becker (HVG Law), Jorinde Holscher (Stibbe), Jorien Brouwer (Blenheim), Marit Balkema (Freshfields), Ivar van der Mark (Loyens & Loeff) en Hylke ten Bruggencate (De Brauw Blackstone Westbroek), dan ook erg dankbaar voor de organisatie van dit geweldig evenement.

Charlotte Waterman
Bestuurslid Jonge Balie Amsterdam (Opleidingen en lezingen)