1603-tjerk-sigtermanWinter is coming. Zoveel is helder als ik naar buiten kijk en kale bomen en grote plassen zie. Dat betekent gelukkig voor de Jonge Balie veel leuks. Zo zullen we op 15 december a.s. bij de inmiddels legendarische Players onze kerstborrel houden, waar we het glas heffen op de komende feestdagen, en vindt krap een maand later het nieuwjaarsfeest plaats, waarvoor de nieuwjaarsfeestcommissie (bestaande uit Josje Koehof (Hogan Lovells), Anastasia Salkazanova (Blaisse), Najma Saleh (Houthoff Buruma), Michiel Thirij (De Brauw Blackstone Westbroek) en Kiki Manse (Bronsgeest Deur)) inmiddels in druk touw is.

Een paar maanden geleden leek het alsof er geen einde aan de zomer kon komen. Vijftig leden doolden begin september in verzengende hitte door Madrid tijdens de studiereis, die warme herinneringen heeft opgeleverd. Hierdoor geïnspireerd is de reiscommissie 2017 alweer geïnstalleerd. De commissie bestaat uit Katharina Bottenberg (Loyens & Loeff), Tomas Weermeijer (SOLV), Michiel van Daal (Warendorf), Thijs Verstraten (Lexence), Merel Teunissen (Versteeg Wigman Sprey), Ellen de Kok (Van Doorne) en Frédérique Vos (HJ).

Inmiddels is ook het Justitia-bestuur gevormd. Dat bestaat uit Nicole Meijs (Stibbe), Cornélie (Houthoff Buruma), Lilach (Boontje), Fabian Streefland (Höcker), Joris Oudelaar (Baker McKenzie), Marijn van der Wal (DLA Piper), Florine Dunki Jacobs (BOEKEL) en Florine Havinga (Loyens & Loeff). Wij hebben er alle vertrouwen in dat ook komende editie weer de beste Justitia ooit zal worden.

Omdat de Jonge Balie ook wil bijdragen aan een betere wereld, zullen een twintigtal leden op 17 november in samenwerking met Amsterdam Cares desserts maken voor en spelletjes spelen met de bewoners van het Dr. Sarphatihuis.

Kortom: de Jonge Balie organiseert veel leuke en nuttige activiteiten. Dat is onmogelijk zonder de inzet van de commissieleden en andere actieve leden, die ik daarvoor hartelijk bedank. Graag tot snel op een van onze activiteiten!

Tjerk Sigterman