De Jonge Balie Amsterdam heeft sinds de jaarlijkse algemene ledenvergadering van 30 september een nieuw bestuur. Het bestuur bestaat in verenigingsjaar 2022/2023 uit Charlotte Lahaije (voorzitter), Hosna Korishi (vice-voorzitter, Justitia), Pimm Sünnen (penningmeester), Maeve Janmaat (secretaris), Mathijs van Riet (PR & acquisitie), Sebastian de Bruijn (evenementen) en Pim Oremans (opleidingen & lezingen). Het nieuwe bestuur is gedreven het nieuwe verenigingsjaar gestart en heeft al een aantal succesvolle evenementen neergezet.

Tekst: Charlotte Lahaije  – Voorzitter van De Jonge Balie Amsterdam


Lezing en pubquiz

Op donderdag 27 oktober 2022 hebben Nynke van der Storm en Mindy Mosk, advocaten familierecht bij De Boorder Advocaten, een Jonge Balie-lezing verzorgd. Zij hebben een kijkje geven in de keuken van de familierechtpraktijk en zijn tijdens de lezing ingegaan op de juridische aspecten van draagmoederschap en ‘sharenting’. Sharenting is een praktijk waarbij ouders foto’s en filmpjes van hun kinderen online plaatsen. Hierbij kunnen mensenrechten, waaronder de privacy van het kind een rol spelen. Verder heeft op donderdag 10 november 2022 de alombekende Jonge Balie Pubquiz plaatsgevonden in Cafe Lust. Elf teams, waaronder de Vivaldi’s, team E-meeuw en de Spice Girls, streden voor de winst. De winnaar werd beloond met eeuwige roem en een portie kaasstengels.

Aankomende evenementen

Op donderdag 24 november 2022 wordt weer een Jonge Balie-lezing gehouden, ditmaal in samenwerking met kunstbeurs PAN Amsterdam. Martha Visser, advocaat kunstrecht en intellectueel eigendom bij Bergh Stoop & Sanders, neemt de leden van de Jonge Balie Amsterdam die avond mee in de juridische aspecten van de restitutie van roofkunst. Ook werpt ze een blik op de zaak over de Krimschatten, waarin zij met haar kantoorgenoten optreedt voor de Oekraïense Staat. Leden die de lezing hebben bijgewoond zullen aansluitend een bezoek aan de PAN Amsterdam brengen tijdens de Art Evening. Dit evenement vindt plaats in de RAI Amsterdam.

Ter voorbereiding op het tentamen Ethiek van de Beroepsopleiding Advocaten, organiseert de Jonge Balie Amsterdam in samenwerking met Opus Opleidingen een tentamentraining op dinsdag 6 december 2022. De online training duurt van 19.00 tot 20.30 uur.

De spectaculaire Jonge Balie Kerstborrel zal na twee jaar afwezigheid weer worden georganiseerd en wel op donderdag 15 december 2022. Alle leden van de Jonge Balie zijn uitgenodigd bij Villa Orange om de eindejaarsdrukte een beetje de baas te zijn!

Ter afsluiting

We zien jullie graag bij al onze evenementen. Houd de nieuwsbrief en de website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en meer informatie over bovenstaande evenementen.