De overheidsmaatregelen zijn vorige week dinsdag weer aangescherpt, wat helaas betekent dat er nog steeds geen fysieke Jonge Balie activiteiten kunnen plaatsvinden. Onze online-evenementen gaan natuurlijk wel door.

Door: Sophie Janssen – Voorzitter van De Jonge Balie Amsterdam

Interview minister Dekker
Op donderdag 24 september 2020 vond de eerste online Jonge Balie-lezing van dit verenigingsjaar plaats. In een OP1-achtige setting interviewden Joris Zwinkels en Sophie Janssen de minister voor Rechtsbescherming, Sander Dekker. Aan de hand van vragen die leden van tevoren hebben ingestuurd, is een interessant gesprek over de herziening van het stelsel van gesubsidieerde rechtsbijstand en de toekomst van de advocatuur gevoerd.

Tentamentraining Jaarrekeninglezen
Afgelopen maandag (19 oktober 2020) organiseerde De Jonge Balie in samenwerking met Opus Opleidingen weer de eerste tentamentraining van dit verenigingsjaar. Twee uur lang heeft tentamentrainer Erik de Groot ongeveer 150 leden voorbereid op het tentamen Jaarrekeninglezen.

Komende events
Op 29 oktober 2020 organiseert De Jonge Balie de volgende online-lezing. Deze lezing zal verzorgd worden door Ivo Trijbits van AFC Ajax. De lezing zal gaan over allerhande juridische vragen die bij een (beursgenoteerde) voetbalclub voorbij komen.

Ter voorbereiding op het tentamen Burgerlijk Recht zal een tentamentraining plaatsvinden op 23 november 2020 in de vorm van een webinar.

Ter afsluiting
We zien jullie graag bij al onze online evenementen! Houd de nieuwsbrief en de website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.