1509_jonge_balie_annelot_aitsenVoor zover er sprake is geweest van een winter in Nederland, is die inmiddels alweer (bijna) over. Het is gelukkig weer licht als we ’s morgens naar kantoor vertrekken en – als het werk het toelaat – zelfs ook als we ’s avonds weer van kantoor weggaan. Een wereld van verschil als je het mij vraagt!

Er viel deze winter meer regen dan sneeuw, maar dat mocht de Jonge Balie pret niet drukken. Na de lezing van november stond in december de jaarlijkse kerstborrel op het programma die traditiegetrouw plaatsvond in Players aan het Kleine-Gartmanplantsoen. Zoals ieder jaar begon de avond rustig maar werd het hoe later hoe drukker (en gezelliger) en werd er tot in de late uren gedanst.

Rondom de kerstdagen en de jaarwisseling was het rustig voor de Jonge Balie, maar in januari werd de aanvang van 2016 ingeluid met een geslaagd nieuwjaarsfeest. Het nieuwjaarsfeest vond plaats in het nieuwe restaurant van de ‘Baut-serie’: Baut Zuidas, gevestigd aan de Prinses Irenestraat. Het restaurant had officieel de deuren nog niet geopend, dus de Jonge Balie had de primeur! Veel dank aan de nieuwjaarsfeestcommissie (Harmke Lankhorst (SOLV), Deborah van Zanten (Wiersma Mensonides), Sophie Hof (Loth Rupert de Boer), Marloes Rijksen (Jaeger) en Nihad El Farougui (Plasman))!

Eind januari organiseerde de Jonge Balie Amsterdam een juridisch inhoudelijke lezing in café De Ebeling. De sprekers waren prof.mr. dr. S.F. Sagel (De Brauw) en mw. mr. S. van Waegeningh (BINGH), beiden arbeidsrecht-advocaat. Onderwerp van de lezing was het ontslag op staande voet. Sagel nam daarbij de formele vereisten voor zijn rekening en Van Waegeningh de valkuilen waar men op bedacht moet zijn. De opkomst was dermate hoog dat de Jonge Balie leden ‘met de benen buiten hingen’ en het druk maar knus was in De Ebeling. Na afloop werd er uitgebreid nagepraat en geborreld.

De regenachtige dagen in februari kunnen soms wat somber zijn, maar op 10 februari jl. was er een gezellig lichtpuntje aan het Singel, waar de Jonge Balie wijn-en-kaasproeverij plaatsvond. Opnieuw verzorgde wijnwinkel The Library de proeverij en konden 35 Jonge Balie leden hun kennis op het gebied van wijn en kaas verdiepen. Op het moment van schrijven van deze column heeft de Jonge Balie-lezing van februari nog niet plaatsgevonden. Deze lezing in café De Ebeling wordt verzorgd door prof.mr.dr. A. Ellian. Ellian zal actuele materie op het gebied van terrorisme en het islamisme behandelen. Dit levert ongetwijfeld interessante gespreksstof op tijdens de borrel!

Als Jonge Balie Amsterdam hebben wij ons ook dit verenigingsjaar weer ten doel gesteld onze leden middels de maandelijkse lezingen een zo gevarieerd mogelijk programma aan te bieden. Met trots kunnen wij in dat verband aankondigen dat de komende lezingen verzorgd worden door mr. Geert Corstens, mr. Geert-Jan Knoops, mr. Niels Koeman en mr. Toon Huydecoper. Voor aanwezigheid bij een lezing wordt 1 PO-punt toegekend, vergeet daarom niet in en uit te tekenen! Aansluitend vindt iedere maand de Jonge Balie-borrel plaats.

Naast de maandelijkse Jonge Balie-lezing en borrel kijken wij dit voorjaar uit naar het Jonge Balie bowlingtoernooi dat wordt georganiseerd door de bowlingcommissie: Cynthia Garton (RB), Heidi van Ginkel (De Brauw), Sander van Someren Gréve (Van Diepen Van der Kroef) en Tomas Weermeijer (SOLV). Ook vindt in april de jaarlijkse combiborrel met de JoKaNo (jonge notarissen) en de JOB (jonge belastingkundigen) plaats. In mei maakt JUSTITIA 2016 haar opwachting met dit jaar het thema ‘CODEX DIGITALIS’. Het Justitia-bestuur is druk in de weer met de organisatie en het belooft weer een mooi congres te worden!

In de ‘even’ kalenderjaren organiseert de Jonge Balie Amsterdam een benefietavond, waarbij de opbrengsten worden toegekend aan een goed doel. De benefietcommissie bestaande uit Gaëlle Béquet (Brinkhof), Nina Simons (De Brauw), Lauraine Swaving (Houthoff), Barbara van Straaten (Allen & Overy), Chaggai Kon (Stibbe), Aron Berket (Simmons & Simmons) en Raymond Canisius (Höcker) ontfermt zich dit jaar over deze waardevolle avond.

Mocht je het leuk vinden ook actief te worden binnen de Jonge Balie Amsterdam, houd de nieuwsbrief dan goed in de gaten. Binnenkort wordt de vacature voor de golfcommissie 2016 opengesteld!

Genoeg om ons op te verheugen dit voorjaar en wij heten alle leden van harte welkom bij voornoemde activiteiten! Hopelijk schijnt tegen die tijd de warme voorjaarszon!

Annelot Sitsen, voorzitter Jonge Balie Amsterdam