Afscheid nemen bestaat niet

1509_jonge_balie_annelot_aitsenOp het moment van schrijven is het eindelijk een tikkeltje zomers in Amsterdam. De maand augustus is al over de helft en dat betekent dat het einde van het Jonge Balie verenigingsjaar in zicht is. In tegenstelling tot voorgaande jaren is deze zomer een aantal extra activiteiten georganiseerd. Zo was er de gelegenheid de Summer Drinks van Rijksextra (de jonge vrienden van het Rijksmuseum) te bezoeken en werd in ’t Blauwe Theehuis een zomerpubquiz gehouden. Een grote klapper was de eerste zomerborrel van dit seizoen die net als vorig jaar bij Waterkant plaatsvond. Een superdrukke en mede daardoor hele geslaagde avond! De tweede zomerborrel bij Meneer Nieges zal ongetwijfeld net zo’n mooi feest worden!

Na die zomerborrel staat alleen de Jonge Balie studiereis naar Madrid nog op het programma van het huidige verenigingsjaar. Bepaald geen straf, maar enigszins gemengde gevoelens heb ik er wel bij. Na terugkomst vindt op 14 september de Jaarvergadering van de Jonge Balie Amsterdam plaats, waarbij ik zal afzwaaien als voorzitter/bestuurder van de Jonge Balie. Ik denk dat wij als bestuur weer een mooi verenigingsjaar hebben neergezet met afwisselende activiteiten en een sterk inhoudelijk programma. Wij ontvingen uit vele hoeken enthousiaste reacties en de opkomst was doorgaans erg hoog. Veel dank aan alle leden voor de aanwezigheid bij deze activiteiten!

Tijdens de Jaarvergadering zal ik het voorzitterschap overdragen aan Tjerk Sigterman. Hij zal zich komend jaar samen met zes bestuursgenoten weer onverminderd inzetten voor een mooi verenigingsjaar! Ik wens het nieuwe bestuur heel veel plezier en succes komend jaar!!

Oprecht genieten
Ik vond de afgelopen twee bestuursjaren oprecht genieten. Het was een voorrecht zoveel leuke dingen te kunnen organiseren en ondernemen, en dat in zulk mooi gezelschap! In dat opzicht wil ik met name mijn bestuursgenoten van de afgelopen twee jaar, Stéfanie, Daan, Roderick, Charlotte, Laura, Gijs, Marieke, Tjerk en Victor, bedanken voor alle (soms wat hoog oplopende) discussies, de eindeloze mailwisselingen, de spierpijn van het lachen en alle andere gedeelde momenten. Jullie zijn me stuk voor stuk enorm dierbaar geworden!
Het was een feest! Maar zoals gezegd, afscheid nemen bestaat niet…

Annelot Sitsen (BINGH Advocaten)
Scheidend voorzitter Vereniging Jonge Balie te Amsterdam


Oud en nieuw

1603-tjerk-sigtermanDe vereniging kende een succesvol jaar. Om te beginnen heeft het Justitia-bestuur een geweldige nieuwe Justitia-driedaagse neergezet met als thema de gevaren en kansen van digitalisering voor de advocatuur. Daarnaast waren er  lezingen over bijvoorbeeld de zaak Lucia de B. (door Stijn Franken), radicalisering (door Afshin Ellian), berechting van IS-leden (door Geert-Jan Knoops), het Urgenda-vonnis (door Tony Huydecoper) en de constitutionele rol van de rechter (door Geert Corstens). In samenwerking met het Concertgebouw en het Rijksmuseum werden lezingen en borrels georganiseerd. Daarnaast gaven leden in samenwerking met Amsterdam Cares taalles aan migranten en organiseerde de Benefietcommissie een imposante derde editie van het Benefietdiner en -veiling, dit jaar ten behoeve van Stichting UAF.

We staan nu vlak voor de jaarlijkse studiereis, die ons dit jaar naar Madrid brengt. 50 leden zullen zich van 7 tot 10 september verdiepen in al wat de Spaanse hoofdstad te bieden heeft. De studiereis is traditiegetrouw het laatste evenement van het huidige bestuur – tijdens de ALV op 14 september zal de bestuurswissel plaatsvinden.

We nemen dan afscheid van vijf bestuursleden die zich de afgelopen jaren geweldig voor de vereniging hebben ingezet: Gijs Berkhout, Victor Bouman, Laura van Gardingen, Annelot Sitsen en Charlotte Vijftigschild.

Mede namens Marieke Faber (die komend jaar als bestuurslid aanblijft): veel dank voor het mooie bestuursjaar en alles wat jullie voor de Jonge Balie hebben gedaan! Gelukkig zal het niet alleen een afscheid zijn, maar treden ook vijf nieuwe bestuursleden toe: Heidi van Ginkel (De Brauw Blackstone Westbroek), Joost Dibbits (Loyens & Loeff), Sander van Someren Greve (Van Diepen Van der Kroef), Dirk de Waard (DeWaardSinke) en Michelle Maaijen (Pallas). Wij zullen ons komend jaar met veel plezier inzetten om er (weer) een heel mooi verenigingsjaar van te maken. Graag tot bij een van onze komende verenigingsactiviteiten!

Tjerk Sigterman (Vondst Advocaten)
Aantredend voorzitter Vereniging Jonge Balie te Amsterdam