De afgelopen maand heeft de Jonge Balie Amsterdam weer een online lezing georganiseerd en inmiddels liggen er al wat offline evenementen in het verschiet.

Door: Sophie Janssen  – Voorzitter van De Jonge Balie Amsterdam

Lezing van Klaartje Freeke en Wikke Monster

Op 20 mei 2021 hebben Klaartje Freeke en Wikke Monster verteld over hoe zij hun werk binnen de advocatuur aanpakken. Zij hebben samen een advocatenkantoor en zijn naast advocaat ook mediator. Tijdens deze interactieve lezing zijn zij ingegaan op de vraag hoe je een cliënt het beste kunt begeleiden en hoe je mogelijk zelfs verzoenend te werk kunt gaan. 

Komende events

  • De pleitwedstrijden van de Amsterdamse Jonge Balie zullen plaatsvinden op 11 juni 2021 in het nieuwe gebouw van de rechtbank Amsterdam (mits dit is toegelaten onder de op dat moment geldende COVID-19 maatregelen). De winnaar van de Amsterdamse pleitwedstrijden zal meedoen aan de landelijke pleitwedstrijden. Aanmelden kan nog via info@stichtingjustitia.nl of pleitwedstrijden@stichtingjustitia.nl.
  • Voor het eerst organiseert de Jonge Balie Amsterdam op 21 juni a.s. een training voor het tentamen Beroepsattitude en Beroepsethiek. Deze online training zal, net als de andere tentamentrainingen, verzorgd worden door Opus Opleidingen (bijlesberoepsopleiding.nl).
  • Op 3 september 2021 organiseert de Jonge Balie Amsterdam een Rally. Er wordt een mooie toertocht uitgezet waar 50 teams aan mee kunnen doen. Elk type auto, mits toegelaten door de RDW, mag deelnemen. Zet deze datum alvast in je agenda en hou de website van de Jonge Balie Amsterdam in de gaten voor nadere informatie over de invulling van de Rally.
  • Het Justitia seminar (met aansluitend het feest) zal dit jaar plaatsvinden op 24 september 2021. Zet deze datum dus alvast in je agenda. Meer informatie over het thema en het programma volgen nog. Houd hiervoor de website https://stichtingjustitia.nl/ in de gaten.

Ter afsluiting

We zien jullie graag bij al onze (online) evenementen. Houd de nieuwsbrief en de website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.